İngiltere'de yeni İçişleri ve Dışişleri bakanları belli oldu

13-11-2023
Etiketler David Cameron İngiltere James Cleverly Suella Braverman
A+ A-

Haber Merkezi - İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Filistin'e destek gösterilerini yasaklatmaya çalışan İçişleri Bakanı Suella Braverman'ı görevden alarak kabinesinde revizyona gitti. İçişleri’ne James Cleverly atandı, eski başbakan David Cameron Dışişleri Bakanı oldu.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre Sunak, görevden aldığı İçişleri Bakanı Braverman'ın yerine Dışişleri Bakanı James Cleverly'yi atadı.

Eski İngiltere Başbakanı David Cameron ise yeni Dışişleri Bakanı oldu.

Muhafazakar Parti'yi 13 yıl sonra iktidara taşıyan ve 2010-2016 yılları arası başbakanlık yapan David Cameron, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının kararlaştırıldığı Brexit referandumu sonrası istifa etmişti.

Cameron, göreve getirilmesi sonrası sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) paylaştığı mesajda, "7 yıldır ön saflarda siyaset yapmıyor olsam da, 11 yıl Muhafazakar Parti lideri ve 6 yıl Başbakan olarak edindiğim deneyimin Başbakan'a yardımcı olmama yardımcı olacağını umuyorum" dedi.

Cameron, "bazı bireysel kararlarınaa katılmamış" olsa da, Başbakan Subak'ın "güçlü ve yetenekli" bir lider olduğunu da sözlerine ekledi.

İngiltere'de Filistin'e destek gösterilerine karşı tutumuyla tartışmalara neden olan İçişleri Bakanı Braverman, bu sabah görevinden alındı.

Suella Braverman'ın İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının ardından başlayan Filistin'e destek gösterilerine izin veren Londra polisini "taraf tutmakla" suçlaması üzerine başlayan gerginlik, yoğun tartışmalar ve istifa çağrılarına neden olmuştu.

Braverman, Londra'da 14 Ekim'den bu yana her hafta düzenlenen Filistin ile dayanışma yürüyüşlerini "nefret yürüyüşü" olarak nitelendirmiş, polisi de Filistin eylemleri söz konusu olduğunda "çifte standart uygulamakla" itham etmişti.

Suella Braverman ise görevden alınması sonrası yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı olarak ülkesine hizmet etmenin kendisi için "en büyük ayrıcalık" olduğunu söyledi, "Zamanı gelince çok daha fazla şey söyleyeceğim" dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli