ABD’li eski bakan Mattis: Korkunç sonuçlar olabilir

13-10-2019
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi- ABD Başkanı Donald Trump’ın Aralık ayında Suriye’den çekilme kararı aldığını açıklamasının ardından istifasını veren eski ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD’nin baskıyı sürdürmemesi durumunda “IŞİD’in yeniden ortaya çıkacak” dedi.

ABD’deki NBC televizyonuna konuşan James Mattis, Türkiye’nin Rojava'da askeri operasyonunun sürmesi ve ABD’nin baskıyı sürdürmemesi durumunda, “IŞİD tamamen yenilmedi. IŞİD’in kesinlikle geri geleceğini” söyledi.

James Mattis, Türkiye’nin Rojava operasyonunun, “korkunç” sonuçları olabileceğini belirterek, sözlerine şunları ekledi:

 “Açıkça görülüyor ki Kürtler, kendilerini Türk saldırılarına göre uyarlıyor. IŞİD’e karşı savaşı devam ettirip ettiremeyeceklerini göreceğiz. Bunun bir etkisi olacak. Soru şu ki; bu etki ne kadar olacak?”

 “Bölgedeki durum şu anda darmadağın” diyen Mattis, şöyle devam etti:

“Açıkçası, Kürtler Türk saldırılarına alışıyor. Onlar IŞİD ile savaşı sürdürebiliyorsa, şunu görmek zorunda kalacağız: Bu, bir çarpma etkisine yol açacak. Soru şu: Bu çarpma etkisinin büyüklüğü ne olacak?”

Körfez savaşı, Afganistan ve Irak’ta görev yapmış eski deniz piyadeleri generali olan Mattis, Trump yönetiminin ilk iki yılında savunma bakanlığı yapmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli