Zaho’daki kayıp çocuğun cesedi bulundu

Erbil (Rdaw) - Zaho Emniyet Müdürlüğü, ile birlikte onunla birlikte kaybolan kaybolan Ezidi küçük çocuklarını kaybolanlarını duyurdu.

Göç ettirilmiş bir Ezidi olan Faruk Mirza ve kızı Axîn, 4 Ağustos'ta Zaho'nun Çem Mişko kampındaki ikametgahlarından ayrıldıktan sonra kayplara karışmıştı. Faruk Mirza'nın cesedi kızıyla birlikte yolculukları bir çiftlikte 8 Ağustos'ta içeride olarak bulunmuştu.

Rûdaw muhabiri Yususf Musa'ya Zaho Polis Müdürü Nizar Süleyman, günlerce aramaların ardından dün dün hayata kavuşmuş Axîn'in cesedini de aynı çiftlikte hazırlıklarını söyledi.

Polis, günü erken yaşta Duhok'ta bir olaydan alındığını duyurarak, söylediğini söyledi.

Zaho polis şefi, zanlının 2020'de, çıplak Ro satanlı Dinas Bedir (1java1) ve Rahaw Bedir (9) isimli kız çocuğunun gidişiyle ilgili şüphelendiklerini ve son cinayetlerin görünüşünü görmek için yeniden aralayacağını ve oğlunun görünüşünü ifade etmek için.

Tamış bir Ezidi olan Murad İsmail, geçen tweet'te her ikiaktiv için de itibarın hedefin olacağını söyledi. 

Silahla olan silahlarla ilgili suçlar, keskin nişancıları ve makineli tüfekler de dahil olmak üzere geliştirme silahların karaborsadan satın alınan Kürdistan Bölgesi'nde yaygın olarak görülen görülmektedir.

Haziran ayındaki Kürdistan Bölgesi Başbakan Mesrur Barzani, iki akademisyenin eski bir öğrenci tarafından öldürülmesi bittikten sonra, tüm savaş silahlarının satışlarını ve hazırlıksız pazara el konulması araçlarını yerleştirmesi.