Fotoğraf galerisi

Dün 07:36
25 Photos

Asya'nın en zengin adamı Mukesh Ambani'nin oğlu Anant Ambani'nin evlilik maratonu, mart ayından bu yana gerçekleşen ön kutlamaların ardından nihayet 4 günlük düğün faslına ulaştı. 

Reliance Industries Yönetim Kurulu Başkanı Mukesh Ambani'nin oğlu Anant Ambani, ilaç devi Viren ve Shaila Merchant'ın kızı Radhika Merchant ile dünya evine giriyor.

Mumbai'deki düğüne dünya çapında tanınmış oyuncular, yıldızlar ve ünlüler katıldı.

Forbes dergisine göre Mukesh Ambani, 115 milyar dolarlık net servetiyle Asya'nın en zengin adamı.

12 Temmuz 2024 Cuma günü, Hintli iş adamı Mukesh Ambani'nin oğlu 29 yaşındaki Anant Ambani, geleneksel olarak Mumbai'nin önde gelen Hintli iş adamlarından birinin kızı Radhika Merchant ile evlendi.

Mart ayından bu yana düğün öncesi kutlamalar sürüyor. Zengin aile, dört gün sürecek düğüne Avrupa'nın dört bir yanından 800 tanınmış simayı davet etti.

Düğün, ailenin mart ayından bu yana ev sahipliği yaptığı ve aralarında Rihanna ve Justin Bieber'ın da bulunduğu pop yıldızlarının performanslarını sergilediği bir dizi gösterişli partinin son durağı olacak.

Düğüne katılan en dikkat çekici ünlülerden bazıları şunlar: Amerikalı aktör ve güreşçi John Cena; Kim Kardashian, Priyanka Chopra, Amitabh Bachchan, Salman Khan, Shah Rukh Khan, Bollywood oyuncuları ve Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg.

Bu arada, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump, Dünya Futbol Federasyonu (FIFA) Başkanı Gianni Infantino,  eski İngiltere Başbakanı Tony Blair ve daha birçok önemli isim de katıldı.

Eski Hindistan Cumhurbaşkanı Ram Nath Kovind, İngiltere'nin Hindistan Yüksek Komiseri Lindy Cameron ve ABD'nin Hindistan Büyükelçisi Eric Garcetti de düğüne katılmak üzere şehirde bulunuyor.

Düğün 16 bin kişiyi ağırlayabilecek bir mekanda yapılıyor.

Mukesh’in  oğulları için düzenlediği ilk büyük düğün değil; 2018 yılında evlenen diğer oğlu için en büyük düğünlerden birini düzenledi ve bu 100 milyon dolara mal oldu. Partide Amerikalı şarkıcı Beyonce sahne aldı.

Oğlunun düğünü için 156 milyon dolara mal olması bekleniyor.

66 yaşındaki Mukesh Ambani, Forbes'a göre şu anda 115 milyar dolarlık net servetiyle dünyanın en zengin 10. adamı.

Babası tarafından 1966 yılında kurulan Reliance Industries, petrol ve perakendeden finansal hizmetler ve telekomünikasyona kadar çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren dev bir holding.

 Anant Ambani, hepsi de Reliance Industries'in yönetim kurulunda yer alan üç çocuğundan en küçüğü. 29 yaşındaki Ambani Reliance'ın enerji işleriyle ilgileniyor ve Reliance Vakfı'nın yönetim kurulunda yer alıyor.