Essen Belediye Başkanı: Duhok ile kardeş kent ilişkilerimizi geliştireceğiz

13-07-2021
Rûdaw
Etiketler Thomas Kufen Essen Almanya Ali Teter Duhok
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Duhok Valisi Ali Teter ile görüşen Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen, “Duhok ile kardeş kent ilişkilerimizi geliştireceğiz” dedi.

Vali Ali Teter, Almanya ziyareti kapsamında Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen ile bir görüşme gerçekeştirdi.

Görüşmede, Essen ve Duhok’un daha önce sağlık alanında “Kardeş Kent” olduklarını hatırlatan ikili, bu ilişkinin eğitim, ticaret, üretim ve sivil savunma alnını da kapsayacak şekilde genişletilmesi konusunda hemfikir kaldı.  

Thomas Kufen, “Nüfusundan fazla sayıda mülteciye kuçak açtığı için Duhok halkına ve yerel hükumete teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kufen, “Duhok ile kardeş kent ilişkilerimizi geliştireceğiz” ifadesini kullandı.

Vali Teter, Almanya hükumetine mülteciler için Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı insani yardımlar nedeniyle teşekkür etti.

Teter ayrıca, çeşitli alanlarda mültecilere yardım sağlama ve iki taraf arasında güçlü ilişkiler oluşturma konusundaki rolü nedeniyle Caritas örgütü İcra Kurulu Başkanı Marcus Camplink'e teşekkür ederek Valilik adına plaket verdi.

Teter diğer yetkililerle de görüşmüştü

12 Temmuz günü Almanya'ya giden Ali Teter, Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinde aralarında Bölge Meclis Başkanı ve bakanların da bulunduğu yetkililerle görüştü.

Rûdaw muhabiri Zinar Şino’ya konuşan Teter, görüşmelerde Kürdistan Bölgesi ile Kuzey Ren-Vestfalya bölgesi arasındaki ilişkileri, mülteci ve göçmenlere insani yardım, Peşmerge Güçlerinin terörle mücadeledeki rolü, kültür, eğitim ve yüksek öğrenim gibi konuları ele aldıklarını söyledi.

Ali Teter, "Almanya'ya yaptığımız ziyaret daha önce planlanmıştı koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştiremedik. Meclis Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Göç ve Eğitim Bakanları ile görüştük” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli