Neçirvan Barzani ile görüşen Papa, ‘barış ve kardeşliği’ vurguladı

13-04-2023
Etiketler Neçirvan Barzani Papa Franciscus Kürdistan Birlikte Yaşam
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin resmi davetlisi olarak İtalya’nın başkenti Roma'ya giden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Franciscus ile bir araya geldi.

Bugün Roma’da İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin yanı sıra İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajaniv ve İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Lorenzo Fontana’nın da aralarında olduğu üst düzey yetkililerle bir dizi görüşme gerçekleştirmesi beklenen Neçirvan Barzani ilk olarak Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Franciscus ile Vatikan'da görüştü.

Görüşmeye ilişkin Twitter hesabından bir paylaşım yapan Barzani, Papa’nın sağlıklı olmasından ötürü mutlu olduğunu belirterek Papa’nın “Irak toplumları arasında barış ve kardeşliğin korunmasının önemini vurguladığını” belirtti.

Barış ve birlikte yaşamaya desteklemeye devam edeceğini ifade eden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, “Kürdistan, Irak ve ötesinde barış ve birlikte yaşamayı desteklemeye devam etme taahhüdümü yineledim” dedi.

5-8 Mart 2021 tarihlerinde Bağdat, Musul ve Erbil'i ziyaret eden Papa Franciscus, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ı ziyaret eden ilk papa olmuştu.

Vatikan, Papa'nın bu ziyarette, "dinler arası diyaloğu" teşvik etmeyi ve bölgedeki Hıristiyanlarla dayanışma göstermeyi amaçladığını belirtti.

Papa’ya hediye

Barzani, Kürt ressam Xeyrî Adem’in Kürdistan Bölgesi’ndeki bir arada yaşamı resmettiği tablosunu Papa’ya hediye etti.

Duhoklu ressam Xeyri Adem’in 50-70 ebatlarındaki yağlı boya çalışması, dinlerin Kürdistan Bölgesi’nde bir arada yaşamasını anlatıyor.

Tablosu hakkında Rûdaw’a açıklamalarda bulunan Xeyri Adem, “Tablonun arka planında Kürdistan Bölgesi'nde dinlerin bir arada yaşaması anlamına gelen cami, kilise ve Ezidilerin ibadetgahı yer almaktadır” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli