Caferi: Büyük ülkeler Suriye için sorun oldu

13-03-2018
Rûdaw
BMGK'da Suriye toplantısı gerçekleşti
BMGK'da Suriye toplantısı gerçekleşti
Etiketler BMGK Suriye Beşar Caferi
A+ A-

New York (Rûdaw) – Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, “BMGK’ye daimi üye olan ülkeler Suriye sorununun bir parçasıdırlar, çözümün değil” dedi.

 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) dün gerçekleşen Suriye konulu toplantıya katılan Beşar Caferi, Rûdaw muhabirinin sorularına yanıt verdi.   

 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in “Suriye’de olanlar hakkında elimizde yeterli belge yok, bu yüzden orada olanlardan tamamiyle haberdar değiliz” şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Caferi, “Suriye’de BM’ye ait iki ajans ve 13 uluslararası sivil toplum örgütü var. BM olanlardan nasıl haberdar olamaz?” diye konuştu.

 

İbrahim Caferi BMGK’yı toplantıya çağıran ülkeleri Suriye’de olanlardan sorumlu tutarak şöyle konuştu:

 

“Uzun süredir Suriye elçiliklerini kapatan ülkeler neden şimdi orada ne oluyor diye merak ediyor? Onlar destekledikleri terrorist gruplar aracılığıyla veya ortalıkta dolaşan haberlerden ne olup bittiğini biliyorlar zaten.  

 

BMGK üyesi 4 ülkenin böyle bir toplantı talep etmesi içler acısı bir durum. Çünkü onlar dünyanın güvenliği ve istikarından sorumlu. Onlar bu yaptıklarıyla bizim 8 yıldır dile getirdiklerimizi doğruluyor. BMGK’ye daimi üye olan ülkeler Suriye sorununun bir parçasıdırlar, çözümün değil.”

 

BMGK dün 2401 nolu Suriye’de ateşkes kararının uygulanması konusunu ele almak üzere toplanmış, BM Genel Sekreteri Guterres Suriye hükümetini ateşkese uymamakla eleştirmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli