NORVEÇ - Kürt göçmen 5 yıldır ormanda yaşam mücadelesi veriyor

Erbil (Rûdaw) -  Sekiz yıldır Norveç’te bulunan ve  sığınma başvurusuna olumlu yanıt alamayan Kürt göçmen son beş yıldır kar kış demeden ormanlık alanda bir çadırda tek başına yaşam mücadelesi veriyor.

Rojhılat (Doğu Kürdistan) Kürtlerinden Selim Aziz 8 yıl önce Norveç’e iltica etti. Ancak Kürt göçmen sığınma başvurusuna olumlu yanıt alamadı. Kamptaki kötü şartlardan ve yaşamının tehdit altında olmasından dolayı son 5 yıldır bir çadırda tek başına yaşıyor.

Rûdaw’ın 8 bültenine bağlanan Selim Aziz, oturma izni alamadığı ve çaresizlik içerisinde kaldığı için dağlık bir bölgedeki ormanda naylon çadır altında yaşamaya başladığını söyledi.

Norveç’in Oslo kentindeki dağlık bir bölgede havaların soğumasıyla birlikte bir ormanda, karla kaplı bir çadırın altında tek başına yaşayan Selim Aziz, sığınma hakkı verilmediği için çalışma iznin de bulunmadığını belirtti.

"Çok zor bir hayatım var” diyen Selim Aziz “Çalışma iznim olmadığı için hayatımı çöplerden topladığım gazete, kağıtları satarak ve bulursam günü birlik işler yaparak idame etmeye çalışıyorum” dedi.

Yaşam koşullarının "çok kötü" olduğunu ve süpermarketlerde son kullanma tarihi geçmiş, daha ucuz yiyecekleri alarak karnını doyurduğunu belirten Selim Aziz, “Bazen yiyecek hiçbir şey yemeden geçirdiğim günler oluyor” şeklinde konuştu.

Çatışmalar ve hayati tehlike nedeniyle kamptan ayrıldığını belirten Rojhılatlı mülteci, “Oradayken canımı çok yaktılar. Hayatıma yönelik tehtiler nedeniyle kamptan ayrılmak zorunda kaldım. O günden beri naylon bir çadırda tek başıma yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

 Kaldığı yerin kent merkezine yarım saat uzaklıkta olduğunu dile getiren Selim Aziz “Çadırım naylon olduğu için ateş yakamıyorum. Geceleri uyku tulumunda uyuyorum. Sık sık soğuktan bacaklarım ve böbreklerim ağrıyor" dedi.