Almanya Kiev saldırısı sonrası Ukrayna'ya verdiği sözü tuttu

12-10-2022
Etiketler Iris-T SLM tipi hava savunma sistemi Almanya Ukrayna
A+ A-

Haber Merkezi - Almanya’nın Ukrayna’ya sağlayacağını duyurduğu Iris-T SLM tipi hava savunma sisteminin ilkini Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine teslim ettiği belirtildi.

Der Spiegel dergisinin haberinde, Iris-T SLM tipi hava savunma sisteminin teslimatının bugün Polonya-Ukrayna sınırı yakınında gerçekleştiği aktarıldı.

Savunma Bakanlığı açıklamıştı

Rusya’nın önceki gün Kiev’i füzelerle vurması ardından dün yazılı bir açıklama yapan Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, en son teknolojiyle üretilmiş Iris-T SLM tipi hava savunma sisteminin ilkinin gelecek günlerde Ukrayna'daki insanları etkili korumak için hazır olacağını belirtmişti.

Savunma Bakanlığı da Iris-T SLM'nin yeni geliştirilmiş son teknolojiye sahip bir hava savunma sistemi olduğu ve Almanya'nın Ukrayna'ya toplam 4 Iris-T SLM sistemini sağlayacağı bilgisini paylaşmıştı.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht de yaptığı yazılı açıklamada, Kiev ve diğer birçok şehirde yapılan son füze saldırılarının Ukrayna'ya hızlı şekilde hava savunma sistemi sağlamanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirtti.

Rusya'nın füzelerle ve dronlarla yaptığı saldırıların her şeyden önce sivilleri "terörize ettiğini" belirten Lambrecht, bundan dolayı Ukrayna'ya özellikle uçaksavarlarla destek verdiklerini aktardı.

Lambrecht, gelecek günlerde de en son teknolojiyle üretilmiş Iris-T SLM tipi hava savunma sisteminin ilkinin Ukrayna'daki insanları etkili korumak için hazır olacağını kaydetti.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da Iris-T SLM sisteminin, yeni geliştirilmiş son teknolojiye sahip bir hava savunma sistemi olduğu belirtilerek Almanya'nın Ukrayna'ya 4 Iris-T SLM sistemi sağlayacağı aktarıldı.

Omuzdan fırlatılan uçaksavar füze menzilinden daha büyük

Kara tabanlı uçaksavar sistemi, öncelikle Rus ordusunun hava saldırılarını püskürterek sivil nüfusu korumayı amaçlıyor.

Şansölye Scholz'a göre, büyük şehirler de hava saldırılarına karşı korunabilir.

Iris-T SLM hava savunma sistemi üç araçtan oluşuyor.

Sekiz füze için alana sahip askeri bir kamyonda fırlatma rampası, bir radar aracı ve bir komuta aracı.

Uçaksavar füzeleri, 20 kilometre yüksekliğe ve 40 kilometre uzağa kadar olan hedefleri vurabiliyor.

Bu nedenle menzilleri, Almanya tarafından Ukrayna'ya tedarik edilen Stinger uçaksavar füzeleri gibi omuzdan fırlatılan uçaksavar füzelerinin menzilinden önemli ölçüde daha büyük.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli