Beyaz Saray: İran bu hafta saldırabilir

12-08-2024
Etiketler Beyaz Saray John Kirby ABD İran Saldırı İsrail
A+ A-

Haber Merkezi - ABD, İran ve bölgesel vekillerinin bu hafta içinde İsrail'e saldırabileceğini bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby düzenlediği basın toplantısında ABD'nin İsrail’in olası zamanlama konusunda taşıdığı endişeyi ve beklentileri paylaştığını ve misillemenin bu hafta olabileceğini söyledi.

Kirby, şu anda misillemenin neleri içerebileceğini belirlemenin zor olduğunu ancak önemli bir dizi saldırıyı içerebileceğini söyledi.

Sözcü John Kirby, "Başkan, bu noktaya gelirse İsrail'i savunmak için elimizde yeterli kapasite olduğundan emin. Kimse bunun böyle olmasını istemiyor, bu yüzden son birkaç gündür bu durumu yatıştırmak için neler yapılabileceğini görmek için diplomatik görüşmeleri ciddiyetle sürdürüyoruz” diye ekledi.

Bu sabah İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya liderleriyle Orta Doğu'daki durum hakkında telefonla görüşen ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşmeleri hakkında bilgi veren Kirby, “Bu görüşme, büyük ölçüde Orta Doğu'daki gerginlikleri görüşmek, liderlerin İsrail'in savunulması gerekliliğini yeniden teyit etmeleri, ateşkesi sağlama, rehineleri evlerine döndürme ve İran tarafından herhangi bir saldırı görmek istenmediğine dair güçlü bir mesaj göndermek ve bunu açıkça belirtmek için gerçekleşti” diye konuştu.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Orta Doğu'ya güdümlü füze denizaltısı konuşlandırılmasını emrettiğini ve bölgeye bir uçak gemisi saldırı grubunun varışının hızlandırıldığını duyurmuştu.

Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmüştü.

Lübnan Hizbullahı'nın da İsrail'in 30 Temmuz'da Beyrut'un güney banliyösünde düzenlediği hava saldırısında üst düzey komutan Fuad Şükür’ü öldürmesinin ardından misilleme yapması bekleniyor.

Şükür, Haniye’den bir gün önce öldürüldü ve İsrail'in kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırısı sırasında bölgeyi potansiyel olarak daha geniş bir savaşa sürükledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli