Neçirvan Barzani, İtalya’da Giorgia Meloni ve Papa ile görüşecek

12-04-2023
Etiketler Neçirvan Barzani Giorgia Meloni Papa Franciscus İtalya
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Papa ile temaslarda bulunmak üzere İtalya’ya gidiyor.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Neçirvan Barzani’nin bugün İtalya’ya hareket edeceği ve yarın Roma’da bir dizi temasta bulunacağı aktarıldı.

Barzani’nin İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Papa Franciscus'un yanı sıra İtalyalı üst düzey yetkililerle de bir dizi görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, “Kürdistan Bölgesi ile İtalya arasındaki ilişkilerin ve karşılıklı iş birliği alanlarının geliştirilmesi” konularının Roma’daki temaslarda ele alınacak başlıklardan olduğu bilgisine yer verdi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, 23 Aralık 2022’de Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret etmiş ve başkent Erbil’de Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile görüşmüştü.

2014’ten bu yana IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’un içerisinde yer alan İtalya’nın Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta 900 askeri bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli