ABD’li diplomat: Suriye’ye yardım göndermek için herkes elinden geleni yapsın

12-02-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler ABD Samuel Werberg Deprem Suriye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - ABD Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu İşleri Sözcüsü Samuel Werberg,  Suriye'ye doğrudan insani yardım göndermek isteyen hiçbir ülkeye engel oluşturmayacaklarını belirterek “Suriye halkına yardım etmek ve yardım ulaştırmak için herkes elinden geleni yapmalıdır” dedi.

Rûdaw’ın Nûroj Bülteni’ne katılan Werberg, “ABD, Türkiye ve Suriye halklarına yardım ediyor. Başkan Biden, depremin en başından beri ABD’nin tüm kurumlarını Suriye ve Türkiye'ye sınırsız yardım yapmaya çağırdı. Bundan dolayı da ABD’li kurumlar başta tıbbi yardım olmak üzere bu ülkelere yardım etmiştir” ifadelerini kullandı.

Suriye’ye yardım konusunda bazı engellerin olduğunu belirten Werberg, “Bu engeller ABD’den kaynaklanmıyor. Yollar ve hava şartları engel olabilir” diyerek “Suriye halkına yardım etmek ve yardım ulaştırmak için herkes elinden geleni yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

Suriye’ye yardım gönderilmesi konusunda kimseye engel olmayacaklarını aktaran Werberg, “ABD, ister Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla ister Suriye Rejimi aracılığıyla olsun, Suriye'ye doğrudan insani yardım göndermek isteyen hiçbir ülkeye engel oluşturmayacaktır” diye konuştu.

Werberg, ABD’nin Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Gıda Programı aracılığıyla yardım sağladığını belirterek “İki gün önce ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı tarafından 85 milyon dolar sağlandı. Dün de Bab-el Hava Sınır Kapısı’ndan yirmi bir yeni TIR gönderildi” şeklinde konuştu.

Gönderilen yardımların takip edilmesi gerektiğini dile getiren Werberg, “Terörist oluşumlar ve Suriye Rejimi geçmişte bu yardımlardan yararlandı” görüşünü savundu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli