ABD’nin 'babacan yargıcı' Frank Caprio kansere yakalandı

Haber Merkezi – ABD’nin ‘babacan yargıcı Frank Caprio kansere yakalandı. Verdiği adil kararlarıyla dünya çapında üne kavuşan 87 yaşındaki yargıç "Dualarınıza ihtiyacım var" dedi

Frank Caprio, 87. doğum gününde kendisine pankreas kanseri teşhisi konulduğunu açıkladı.

Şu anda Boston'daki bir kanser hastanesinde tedavi gören Frank, hastalığıyla mücadeleye tamamen hazır olduğunu belirterek sevenlerinden kendisi için dua etmelerini istiyor: "Tıbbi tedavinin yanı sıra dua, kanserle mücadelede en güçlü silahtır. "

"En güçlü silah olduğuna inandığım duanın gücüne ihtiyacım var"

6 Aralık’ta Instagram’da yayınladığı videoda  “benim için yılın en mutlu günlerinden biri doğum günüm” sözleriyle başladı.

Caprio sözlerine şöyle devam etti:

“Bu doğum günüm şimdiye kadar geçirdiklerimden biraz farklı. Kısa bir süre önce kendimi iyi hissetmiyordum ve tıbbi bir muayeneden geçtim, sonuçlar iyi değildi. Bana sinsi bir kanser türü olan pankreas kanseri teşhisi kondu. Tanrı beni tedavi ederken, doktorlarımın düşüncelerine ve ellerine rehberlik etmesi için dua ediyorum. Bunun uzun bir yol olduğunu biliyorum ve elimden geldiğince sıkı mücadele etmeye tamamen hazırım. İnsanların bana sorduğu tek şey, ‘Senin için ne yapabilirim? Her şeyden önce, dostluğunuz ve nazik mesajlarınız için hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır. Ama her birinizden kendi yönteminizle lütfen benim için dua etmenizi rica ediyorum. Aldığım tıbbi tedaviye ek olarak, bu durumdan kurtulmama yardımcı olacak en güçlü silah olduğuna inandığım duanın gücüne ihtiyacım var.”

Duruşmalarında nezaketiyle ve babacan tavırlarıyla dünya çapında tanınan yargıç Frank Caprio hastalığını açıkladığı videoda sevdiklerinden kendisi için "dua etmelerini" istedi.

"Pankreas kanseri ülkedeki kanser vakalarının %3'ünü oluşturuyor"

87 yaşındaki Frank Caprio'nun Caught’in “Providence” adlı bir TV programı var.

Cleveland Tıp Merkezi'ne göre pankreas kanseri ülkedeki kanser vakalarının %3'ünü oluşturuyor ve en sık görülen 10 kanserden biri.

Merkeze göre, sigara kullanımı, yaşlanma, diyabet, pankreatit gibi kronik hastalıklar, alkol tüketimi ve obezite gibi pankreas kanseri riskini artıran birçok faktör bulunuyor.

Hershberg Pankreas Kanseri Araştırma Enstitüsü, pankreas kanserinin 2030 yılına kadar en sık görülen ikinci kanser olacağını ve yaşlıların bu hastalığa yakalanma ihtimalinin daha yüksek olacağını öngörüyor.