AB: Trump'ın Orşelim kararını desteklemiyoruz

Haber Merkezi - Brüksel'e giden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Avrupa Birliği'nden (AB) Orşelim (Kudüs) konusunda destek alamadı.

 

AB yetkilileriyle bugün bir araya gelen Netanyahu, ABD'nin Orşelim’i İsrail'in başkenti olarak tanımasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

 

Netanyahu, çoğu Avrupa ülkesinin büyükelçiliklerini Orşelim’e taşıyacağına, Orşelim’i İsrail'in başkenti olarak tanıyacağına ve güvenlik, refah ve barış için çalışacağına inandığını söyledi.

 

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise "ABD Başkanı Donald Trump'ın Orşelim kararını desteklemiyoruz" dedi.

 

Federica Mogherini, birliğin Orşelim meselesindeki pozisyonunun değişmediğini söyledi.

 

Mogherini, "İsrail ile Filistin arasındaki anlaşmazlıkta en gerçekçi çözüm iki devletli ve Orşelim’in her iki devletin de başkenti olduğu yapıya dayanıyor" diye konuştu.

 

Trump'ın Orşelim’i İsrail'in başkenti olarak tanıması İslam dünyasında tepki görmüş, birçok ülkede gösteriler düzenlenmişti.

 

Avrupa Birliği de Trump'ın Orşelim kararına karşı çıkıyor.

 

Avrupa ziyaretinden önce kameraların karşısına geçen Netanyahu, Trump'ın Orşelim’i İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını eleştiren Avrupa ülkelerini “iki yüzlü davranmakla” suçlamıştı.