Hizbullah ile İsrail arasında karşılıklı atışlar

11-10-2023
Etiketler İsrail Lübnan Misilleme Filistin Hizbullah
A+ A-

Haber Merkezi - Lübnan'da İran destekli Hizbullah, üç mensubunun öldürülmesi nedeniyle bugün İsrail'e füze fırlatılarak karşılık verildiğini, İsrail'in de misilleme olarak ateş açtığını duyurdu.

Karşılıklı ateş, İsrail'in, kanlı bir sınır ötesi saldırıda 1.200'den fazla insanı öldüren Hamas militanlarına misilleme kapsamında Gazze sınırına asker ve zırhlı araçlar yığdığı sırada gerçekleşti.

Hizbullah’tan yapılan açıklamada, "Birkaç kardeşimizin şehit olmasına yol açan siyonist saldırılara sert bir yanıt olarak Dhayra köyüne bakan siyonist mevzisinin güdümlü füzelerle hedef alındığı” belirtildi.

Ögüt, "Ülkemizi ve halkımızın güvenliğini hedef alan, özellikle de ölümle sonuçlanan saldırılar” söz konusu olduğunda İsrail saldırılarına yanıt verileceğini bildirdi.

Güneydeki Qlaileh kasabasındaki bir AFP muhabiri, muhtemelen roket ateşinden kaynaklanan yüksek patlama sesleri duyulduğunu söyledi.

Pazartesi günü Hizbullah, Hamas militanlarının sınırı geçmeye çalışmasının ardından İsrail'in güney Lübnan'a düzenlediği saldırılarda üç üyesinin öldürüldüğünü bildirmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli