Hamas’ın İsrail’deki bir köye girdiği anlara ait yeni görüntüler ortaya çıktı

11-10-2023
Etiketler İSrail Hamas Saldırı Filistin
A+ A-

Haber Merkezi - Cumartesi günü Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'in Kibbutz Beeri köyünün girişinde sivil bir aracı tarayarak içindeki öldürdüğü anlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Hamas geçtiğimiz Cumartesi İsrail’e karşı “Aksa Tufanı” adıyla saldırı başlatmış ve bir çok yerleşim birimine girmişti.

Gazze yakınlarında bin kişilik çiftçi topluluğunun yaşadığı Kibbutz Beeri, Cumartesi sabahı erken saatlerde sınırı aşan militanların ilk hedef aldığı yerlerden biri oldu.

Gazze’nin doğu sınırındaki Eşkol bölgesindeki en büyükn köy olan Kibbutz Beeri'de kaydedilen bir görüntüde köyün giriş kapısına sızan Hamas militanlarının sivil bir araçtakileri öldürdüğü anlar yer alıyor.

Hamas militanların daha sonra köyün iç kısımlarına doğru hareket ettiği görülüyor.

Bölgeden gelen diğer görüntülerde ağır silahlı militanların, Gazze ile İsrail arasındaki tipik yüksek teknolojili, sıkı korunan sınır duvarını aştıktan sadece yarım saat sonra motosikletlerle Beeri'ye geldiği görülüyor.

Başka bir video, silahlı militanların 5 İsrailli sivili esir aldığını gösteriyor. CNN bu kişilerden dördünün cesedinin bulunduğunu aktardı.

İsrail televizyon kanalları, Kibbutz Beeri'de bir yemekhanede tutulan rehinelerin 18 saat sonra kurtarıldığını bildirdi.

İsrail basınında çıkan haberlerde 50'ye yakın kişinin odada tutulduğu ileri sürüldü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli