ABD 11 Eylül kurbanlarını anıyor

11-09-2021
Rûdaw
Etiketler ABD El Kaide 11 Eylül
A+ A-

Haber Merkezi - ABD’de 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenleR saldırıların 20’nci yıldönümünde anılıyor.

AB Başkan Joe Biden, saldırı için 2001 yılında kaçırılan uçakların düştüğü bölgelerin her birini ziyaret ederek, saldırının kurbanlarını onurlandırmak amacıyla anacak.

Amerika’nın Sesi’nın aktardığına göre Başkan Joe Biden New York, Washington ve Pennsylvania'da saldırılarda hayatını kaybedenlerin anılacağı törenlere katılacak.

Başkan Biden, anmalara katılmadan önce “birlik” mesajı verdiği bir video yayınladı. Biden videoda "Bundan sonraki dakikalar, saatler, aylar ve yıllar içinde hayatlarını riske atan ve hayatlarını kaybeden herkesi onurlandırıyoruz. Ne kadar zaman geçerse geçsin, anmalar sanki haberi daha birkaç saniye önce almışsınız gibi her şeyi acı bir şekilde geri getiriyor" ifadelerini kullandı.

11 Eylül 2001’de El Kaide üyelerinin saldırıları dünyanın tarihini de değiştirdi. Bu saldırılardan sonra ABD, Irak ve Afganistan’ı işgal etti. Onlarca yıl sürecek olan savaşlar başladı.

11 Eylül saldırılarında 2 bin 997 kişi yaşamını yitirdi, binlerce kişi de yaralandı. Sadece New York’ta 2 bin 753 kişi can verdi, binlerce kişi yaralandı.

Saldırıda ölenler arasında mahsur kalanları kurtarmak için ikiz kulelerde bulunan 343 itfaiyeci ve 71 güvenlik mensubu ve sağlık görevlileri de vardı.

Aylarca dumanın etkisinde kalan bölgede bulunan 400 binden fazla kişi zehirlendi. Yüzlerce kişi solukları duman yüzünden başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklardan yaşamını yitirdi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli