11 EYLÜL - 15 yıl geçti

11-09-2016
Rûdaw
Etiketler 11 Eylül Dünya Ticaret Merkezi New York
A+ A-

New York (Rûdaw) – ABD’nin New York kentinde Dünya Ticaret Merkezi’ne düzenlenen saldırının üzerinden 15 yıl geçti.

 

Uçak saldırılarıyla yıkılan ikiz kulelerin yerine bir anıt yapıldı. Yine buraya 10 büyük bina inşa ediliyor. İki büyük havuzdan oluşan anıtın duvarlarında 2 bin 606 kurbanın isimleri yer alıyor. İsimlerin yazılı olduğu duvarların üzerinden akan su, bu havuzlara doluyor.

 

Bu manzara karşısında tursitler, o günü yeniden yaşadıklarını söylüyor. Zaten anıtın amacı da görenleri o güne götürmek.

 

Leyena Porvener isimli turist, “Burada, kurbanların seslerini duyar gibi oluyorsunuz. Müzede kurbanlara ait eşyalar vardı. Burası insanda büyük duyguları ortaya çıkarıyor” diyor.

 

Yeniden inşanın projesinin başlamasının üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen çalışmalar halen tamamlanamadı.

 

Rûdaw’a konuşan Dünya Ticaret Merkezi inşa mühendisi Daniel Libeskind's, “Anıt ile New York sokakları arasında bir denge kurmak istiyoruz. Trajedinin anısı ile gelecek umutları arasında bir denge kurabildik” dedi.

 

Daniel Libeskind's aynı zamanda inşa edilen 10 yeni binanın proje koordinatörü. 12 yıldır bu proje üzerinde çalışan Libeskind's, şimdiye kadar 14 milyar dolar harcandığını belirtti.

 

Libeskind's şunları söyledi:

 

“Anıt ve iki havuzu benim fikrimdi. Burada bir müze var, bir de kültür merkezi yapacağız. Projenin tümü 10 milyon metrekarelik bir alanda sürdürülüyor. Aynı zamanda Wall Street ile Dünya Ticaret Merkezi arasında altgeçit olacak.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli