El Kaide’den Bağdadi’ye: Halife değil, fitneci!

11-09-2015
Rûdaw
Etiketler Bağdadi Zevahiri IŞİD El kaide Fitne Halife
A+ A-

Haber Merkezi – El Kaide örgütünün lideri El Zevahiri, IŞİD lideri Bağdadi’yi ve örgütünü “fitnecilik”le suçladı.

 

Usame bin Ladin'in 4 yıl önce öldürülmesinin ardından El kaide’nin başına geçen Ayman El Zevahiri, yayımladığı bir sesli mesajla IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'ye adeta savaş açtı.

 

11 Eylül saldırılarının 14'üncü yıldönümünden iki gün önce yayınlanan sesli mesajda Zevahiri,  “Bağdadi'nin tüm Müslümanların lideri olmadığını vurguluyor ve “Bağdadi’nin kendini İslam tarihindeki 4’ünci halife olarak ilan etmesi herkesi şaşırttı” diyor.

 

El Zevahiri, IŞİD liderinin tüm Müslümanlara danışmadan bu kararı (Halifelik) verdiğini belirtiyor. 


Mesajında Zevahiri, "fitne ateşini söndürmek için mümkün olduğunca az karşılık vermeyi tercih ettiklerini” belirterek, şöyle devam ediyor:

 

“Fakat Ebubekir El Bağdadi ve arkadaşları bize başka bir alternatif bırakmadı. Çünkü tüm mücahitlerin köklü bağlılık yeminlerini terk etmelerini ve halifelik dedikleri şey için onlara bağlılıklarını bildirmelerini istedi.”

 

ABC News'e konuşan ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi'nin eski direktörü Matthew Olsen, “Zevahiri, şimdiye dek açıkça IŞİD ve Bağdadi’yi kınamaya istekli olmadı. Zevahiri'nin çıkışı, El Kaide ile IŞİD arasında uzlaşılması mümkün olmayan bir ayrılık" dedi.


Uzmanlar, ses kaydının geçen ilkbaharda yapıldığını düşünüyor.

 

Mısırlı bir doktor olan Zevahiri'nin başına ABD tarafından 25 milyon dolar para ödülü konulmuştu. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli