Washington’dan bir hazırlık daha

11-08-2018
Rûdaw
Etiketler ABD İran Siber saldırı
A+ A-

Haber Merkezi- ABD’nin olası İran’nın siber saldırılarına hazırlandığı bildirildi.

 

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin 2015 yılında imzaladığı İran nükleer anlaşmasından çekildiğini duyurmuştu. İlgili anlaşma uyarınca nükleer programını sınırlandırması durumunda İran’a yönelik yaptırımlar hafifletilmişti.

 

Newsmax haber sitesinin siber güvenlik ve istihbarat uzmanlarından aktardığı haberde, siber tehditlere yönelik korkuların Mayıs ayından bu yana arttığı belirtildi.

 

Küresel bir siber tehdit istihbarat firması Record Future’daki Stratejik Tehdit Geliştirme Direktörü Priscilla Moriocchi, belirli sıkıntı oluşturabilecek bir durum gözlenmese de son haftalarda tehdit oluşturan İran faaliyetleri ile ilgili söylemlerde artış yaşandığını söyledi.

 

ABD istihbarat teşkilatları, İran’ı, ABD’nin yanı sıra Rusya, Çin ve Kuzey Kore’nin de karşı karşıya olduğu büyük yabancı siber tehditlerden biri olarak değerlendiriyor.

 

ABD yetkilileri, Tahran’ı 2012 ve 2014 yılları arasında bir siber saldırı dalgasının arkasında olmakla itham etmişlerdi. Saldırıda bankalar hedeflenmiş ve milyonlarca dolarlık bir zarara sebep olmuştu.

 

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

 

“Avrupa ülkelerinin, katil İran rejimiyle ilişkilerini sürdürmekte kararlı olması ve İran halkının seslenişini görmezden gelmesi utanç verici.

 

İran’ın memnun edilmesi çabalarında, tarih boyunca yüz milyonlarca insanın ölümüne sebep olan Avrupa siyasetinin geni var gibi görünüyor.

 

Avrupalı liderleri, İran dini rejimi ile olan ekonomik ilişkilerine son vererek Başkan Trump’ın çabalarına destek olmaya ve bu suçlu rejime son vermeye çalışan İran halkının yanında olmaya çağırıyorum.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli