Kürt Derneği diasporadaki Kürtleri bir araya getirmeyi amaçlıyor

11-05-2024
Hemin Abdullah
Etiketler Diaspora Programı Kürt iş insanı İngiltere Kürt Derneği Birmingham Birleşik Krallık
A+ A-

Diaspora (Rûdaw) – İngiltere'deki Kürt Derneği’nin öncülüğünde yarın Birmingham'da bir konferans düzenlenecek.

Birleşik Krallık'ta Kürt diyasporası arasında etkili bir örgüt olan Kürt Derneği'nin öncülüğünde Birmingham'da düzenlenecek konferansta, yeni girişimler duyurulacak.

Rûdaw’a konuşan Birleşik Krallık Kürt Derneği Başkanı Muhammed Celal Berzenci, Pazar günü Birleşik Krallık'taki Kürt diasporasına daha fazla hizmet etmek için büyük ve önemli bir konferans düzenleyeceklerini aktardı.

İngiliz hükümetinden temsilcilerinin de davet edildiğini belirten Berzenci, “Birleşik Krallık'taki Kürt diasporasına hizmet edebilmemiz için başarılı Kürtlerden seçilmiş 50'den fazla şahsiyet davet edildi” dedi.

Kürt Derneği Başkanı Muhammed Celal Berzenci şunları söyledi:

"Artık Birleşik Krallık'taki Kürt diasporasının sayısı giderek artıyor. Malum şu anda ikinci ve üçüncü nesiller yetişti. Eğitim, kimlik, dil ve ulusal kültür dahil olmak üzere pek çok alandaki geleneklerimizi korumayı hedefliyoruz. Öte yandan Kürt gençlerinin kendi aralarında oluşturduğu doktor, mühendis ve iş adamlarından oluşan dernekleri de desteklemeyi amaçlıyoruz.”

Aralarında Oxford Üniversitesi'nden akademisyenin de olduğu 50 kişilik grubun ileride artacağını ifade eden Berzenci, “Her sektör için 10 ila 15 kişi davet edildi. Konferansın amacı Birleşik Krallık'taki Kürt diasporasının ikinci ve üçüncü kuşağına hizmet etmek üzere İngiliz diasporasındaki Kürtleri çeşitli mesleki dernek ve birliklerde bir araya getirmektir" dedi.

Berzenci, Irak, Kürdistan Bölgesi ve İngiltere'nin temsilcilerinin konferansa katılacaklarını duyurdu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli