Sürücüsüz otomobil ateşe verildi

11-02-2024
Etiketler Sürücüsüz otomobil San Francisco ABD Ateşe verildi Yangın
A+ A-

Haber Merkezi - Merkezi Kaliforniya'da bulunan Amerikan otonom sürüş teknolojisi şirketi Waymo’nun sürcüsüz bir otomobili dün San Francisco'da kalabalık bir grup tarafından ateşe verildi.

Reuters’ın haberine göre bu, insanların sürücüsüz bir araca ilk saldırısı değil; ancak olayın ciddiyeti, geçen yıl General Motors tarafından işletilen bir sürücüsüz aracın karıştığı yaya sürükleme kazasının ardından sürücüsüz araçlara karşı artan toplumsal düşmanlığın bir göstergesi olabilir.

Waymo, dün saat 21.00 civarında kalabalık gruptan bir kişinin arabanın camını kırdığını ve içeriye havai fişek atarak aracı ateşe verdiğini duyurdu. Şirket, kalabalığın arabaya saldırmasına neyin sebep olduğunu açıklamadı.

Sosyal medyadaki video görüntüleri, elektrikli aracın yanarak büyük bir siyah duman bulutu çıkardığını gösteriyor.

Şirket, "Araçta herhangi bir sürücü bulunmuyordu ve herhangi bir yaralanma bildirilmedi. Duruma müdahale etmek için yerel güvenlik yetkilileriyle yakın işbirliği içinde çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

San Francisco itfaiye teşkilatı ise olayı, saldırının nedenini araştıran polise ilettiklerini bildirdi.

İtfaiye, aracın yanmış kalıntılarının fotoğraflarını sosyal medyada yayınladı ve aracın içine atılan havai fişeklerin yangını başlattığını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta, sürücüsüz bir Waymo otomobili San Francisco'da bir bisiklet sürücüsüne çarpmış ve hafif yaralanmaya neden olmuştu. Olay, eyaletin otomobil düzenleyicisi tarafından inceleniyor.

2 Ekim 2023’te de başka bir aracın çarptığı yaya, sürücüsüz Cruise aracının yoluna fırladı ve araç tarafından 6 metre sürüklendi.

Şirketin sürücüsüz test lisansı askıya alındı ve Cruise, ABD'deki tüm otonom araçlarını testten çekti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli