Nobel Barış Ödülü verildi

10-12-2014
Rûdaw
Etiketler nobel barış ödülü oslo
A+ A-

Haber Merkezi - 2014 Nobel Barış Ödülü Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

 

Nobel Barış Ödülü Komitesi Başkanı Thorbjørn Jagland, Oslo Belediye Sarayı'nda düzenlenen törende, ödülü Pakistanlı çocuk hakları aktivisti Malala Yusufzay ve Hindistanlı eğitim aktivisti Kailash Satyarthi'ye takdim etti.

 

Oslo'daki törende, ödülü paylaşan Pakistanlı insan hakları eylemcisi Malala Yusufzay ve Hindistanlı çocuk hakları eylemcisi Kailash Satyarthi birer konuşma yaptı.

 

Nobel Komitesi Başkanı Thorbjörn Jagland, törende yaptığı konuşmada Malala Yusufzay ve Kailash Satyarthi'nin, dünyanın ihtiyaç duyduğu birer sembol olduğunu söyledi.

 

Jagland, ödüle layık görülen en genç insan olan 17 yaşındaki Malala'nın yaşadıklarının, tüm dünya tarafından bilindiğini vurguladı.

 

Nobel Barış Ödülü'nü kazanan en genç kişi olarak tarihe geçen Malala Yusufzay da "kanatlarını kırmayıp uçmayı öğrettiği için" babasına teşekkür ederek, ödülü kazandığından ötürü müteşekkir ve gururlu olduğunu belirtti.

 

Malala Yusufzay, ödülle alacağı 8 milyon kronu (2,7 milyon lira) Pakistanlı çocukların eğitimi için kullanılacağını açıkladı.

 

Kailash Satyarthi de, özgürlüğünü kazandırdığı sekiz yasındaki bir kızın kendisine neden önce gelmediğini sorduğunu belirterek, şiddet içinde yaşayan çocukları kurtarmak için her dakikanın önemli olduğunu belirtti.

 

Törenin yapıldığı Nobel Barış Merkezi'nde düzenlenen sergide, Malala Yusufzay'ın saldırıya uğradığında giydiği kanlı üniforması, pantolonu ve eşarbı gösterildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli