ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere'den ortak ‘Libya' açıklaması

10-08-2024
Etiketler Libya ABD İngitere İtalya Fransa
A+ A-

Haber Merkezi - ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere'nin Libya'daki büyükelçilikleri, ülkenin güneybatısındaki askeri hareketlilikten duyduğu endişeyi ifade etti. Büyükelçilikler, durumun tırmanması ve ateşkes anlaşmasının tehdit edildiği uyarısında bulundu.

ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere'nin Libya'daki büyükelçilikleri, ülkenin güneybatısındaki askeri hareketlilikten duyduğu endişeyi ifade etti.

ABD'nin Libya'daki Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere'nin Libya'daki büyükelçilikleri ile ülkenin güneybatısındaki askeri hareketliliğe ilişkin yapılan ortak açıklamayı paylaştı.

"Siyasi süreçteki çıkmaz göz önünde bulundurulduğunda bu tür hareketlilikler durumun tırmanması ve şiddetli çatışma riski taşıyor ve 2020 ateşkes anlaşmasını tehdit ediyor." ifadelerinin yer aldığı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Libya Misyonunun taraflara yaptığı azami itidal çağrısının desteklendiği belirtildi.

Libya Devlet Yüksek Konseyi, 8 Ağustos'ta, Halife Hafter'e bağlı güçlerin son iki gündür ülkenin güneybatısındaki hareketliliğini endişeyle takip ettiğini duyurmuştu.

Libya medyasında da Libya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Selahaddin en-Nemruş'un ülkenin güneyindeki Şuveyrif bölgesinde olası bir saldırının püskürtülmesi için hazırlık seviyesinin artırılması talimatı verdiği yönünde haberler yer almıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli