Mariupol'de darbe almayan bina neredeyse yok

10-05-2022
Kamiz Şeddadi
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler Mariupol Rusya Ukrayna
A+ A-

Mariupol (Rûdaw) - Mariupol, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle adeta yerle bir olmuş durumda. Şehrin bazı bölgelerinde savaş halen devam ediyor. Mariupol’un sokakları ise savaş filmi sahnelerini aratmıyor.

Mariupol’de bombardıman henüz durmuş değil. Ancak çatışmalar asıl olarak Azovztal çelik fabrikasında devam ediyor ve Mariupol'de darbe almayan bina neredeyse yok.

Mariupol Drama Tiyatrosu da 16 Mart'ta bombalanan binalardan biri. Bu olay, tüm dünyada büyük yankı yarattı.

Mariupol'a yönelik saldırının başlamasıyla birlikte Drama Tiyatrosu da çalışmayı durdurdu. Evleri yıkılan şehir sakinleri buraya sığındı.

Ukrayna tarafına göre patlama anında tiyatro binasında yaklaşık 1.200 sivil bulunuyordu. Ancak Rusya, tiyatro binasında sivillerin olmadığını ve Ukraynalı birlikten silahlı kişilerin burayı havaya uçurduğunu iddia ediyor.

Kurbanlar hakkında konuşmak istemiyorlar

Şehir halkı binadan uzaklaşmaya çalışıyor. Ancak çevre mahallelerin sakinleri, tiyatro binasının önündeki yangın kuyularından su çekmek için buraya gelmek zorunda kalıyor. Her ne kadar kurbanlar hakkında konuşmak istemeseler de yine de bazı Mariupol sakinleri Rûdaw'dan konuşuyor.

Bir Mariupol sakini, "Bilmiyorum. Bundan bahsetmenin ne faydası var? Hayatımızda ne değiştirecek?” diye yakınıyor.

Başka bir Mariupol sakini şöyle diyor: “Mutlaka duyan ve bilen insanlar vardır. O harap binanın arkasındaki evlerde yaşıyorlar. Onlar da seninle konuşabilirler. Her şeyi bildiklerini duydum. Ama ne yaşandı bilmiyorum. ”

Başka bir Mariupol sakini ise "Sadece içinde insanların olduğunu ve birçoğunun öldüğünü duyduk. Kadın erkekler… Kollarında çocuklar… Tabii anlatılanlara göre. Burada yaşamıyoruz, evimiz daha aşağıda. Buraya neler olduğunu görmek için geldik” diye konuştu.

Tiyatro çevresindeki enkazın bir kısmı kaldırılmış durumda. Buraya konulan oyuncaklar da halk tarafından ölen çocukların anısına getirilmiş.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli