Tayvanlı kadının gözünden canlı 4 arı çıkartıldı

Haber Merkezi- Gözündeki ağrı nedeni ile doktora başvuran Tayvanlı bir kadın, sol gözünde canlı dört arı olduğunu öğrendi.

 

28 yaşındaki kadın sol gözündeki şişlik ve ağrı şikâyeti ile hastaneye başvurduğunu, doktorların incelemesi sonrası gözünde arı tespit ettiklerini söyledi. 

 

İsmi 'He' olarak açıklanan kadın, mezarlıktaki yabani otları temizlerken arıların gözüne girmiş olabileceğini söyledi.

 

Fooyin Üniversite Hastanesi'nden Doktor Hong Chi Ting, BBC'ye yaptığı açıklamada, 4 milimetrelik arıları bacaklarından çekerken "şoke olduğunu" söyledi.

 



Latince Halictidae ismiyle bilinen "ter arıları", zaman zaman ter içmek için insanların vücuduna konuyorlar. Kansas Böcekbilimi Topluluğu'na göre bu arılar, yüksek miktarda protein içerdiği için gözyaşı içiyor.

 

Arıların muhtemelen rüzgâr nedeniyle gözün içine girdiklerini ve çıkamadıklarını söyleyen Doktor Hong, "Bu tür arılar muhtemelen insanlara saldırmazlar ama ter içmeyi seviyorlar. İsimleri de buradan geliyor" dedi.

 



Doktor Hong, He'nin arılar içerideyken gözlerini ovuşturmadığı için "şanslı olduğunu" belirterek,"Kontak lens takıyordu, lensleri kırmamak için gözlerini ovuşturmadı. Ovuştursaydı, arılar zehirlerini akıtabilirdi. Kör olabilirdi. Tayvan'da böyle bir şeyi ilk defa görüyorum " İfadelerini kullandı.

 

Doktor Hong, arıların halen hayatta olduğunu ve incelenmeleri için araştırma kurumlarına gönderildiğini söyledi.