Aden’de cephane stadına bomba

Haber Merkezi – Yemen’in Aden kemtinde Husi milislerinin silah depolamak için kullandığı bir stadın bombalandığı bildirildi.

 

Koalisyon Güçleri Sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, Suudi Arabistan başkenti Riyad'da verdiği günlük basın brifinginde, Husilerin Aden'de silah depolamak için kullandıkları bir stadın hedef alındığını söyledi.

 

Asiri, operasyonlarda ayrıca Husilere ait uçak ve askeri mühimmatların saklandığı depoların ve önceden Yemen Ordusu’na ait olan sonra Şii Husi milislerinin eline geçen cephaneliklerin vurulduğunu açıkladı.

Tuğgeneral Asiri, ayrıca, Pakistan Parlamentosu'nun Suudi Arabistan önderliğinde Yemen'de yürütülen askeri harekata katkıda bulunmama kararının sorulması üzerine, "Açıklanan tutum, Pakistan Parlamentosu'nun tutumudur. Pakistan hükümeti şimdiye kadar resmi tutumunu açıklamadı” dedi.


"Pakistan kuvvetlerinin, koalisyon güçlerine katılması Yemen'in çıkarınadır" diyen Tuğgeneral açıklamasına, "Pakistanlı kardeşlerimizin varlığı katkıdır. Ancak kara-deniz ve hava operasyonlarında olmamaları, koalisyon güçlerinin operasyonlarına etki etmeyecektir" şeklinde devam etti.

 

Pakistan Parlamentosu, düzenlediği 5 gün süren oturumlar sonucunda, Yemen'e asker göndermeme kararı alındı. 


Parlamento, "Yemen’de süren çatışmalarda tarafsız kalınacak; ancak krizi dindirmede diplomasi yolu ile rol oynanabilir" duyurusunu yaptı. 


Hukukçular tarafından da onaylanan 12 maddelik tasarıda, "Pakistan, Yemen’e direkt askeri müdahale yapmayacak; ancak İslamabad, Suudi Arabistan’ın toprak bütünlüğünü korumak için gerekli askeri yardımı yapacaktır” şeklinde maddeler yer alıyor. (Ajanslar)