Avrupa'da yaşam ve iş için en iyi şehirler açıklandı

Haber Merkezi - Avrupa Şehirlerinde Yaşam Kalitesi Raporu'na göre Almanya’nın Rostock ile Lüksemburg ve Reykjavik kentleri, Avrupa'da insanların iş durumlarından en memnun oldukları şehirlerin başında yer alıyor.

Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan “Avrupa Şehirlerinde Yaşam Kalitesi Raporu”na göre, Almanya'daki Rostock kenti, katılımcılar arasında en yüksek iş memnuniyeti oranlarına sahip ilk sırada yer alıyor.

İş memnuniyetinin en yüksek olduğu ikinci şehir ise yüzde 84 ile Lüksemburg şehri olurken, onu aynı memnuniyet oranına sahip olan İzlanda’nın Reykjavik kenti takip ediyor.

Avrupa'da iş memnuniyetinin en yüksek on şehri şunlar:

1 - Rostock Almanya (Yüzde 85)

2 - Lüksemburg Lüksemburg (Yüzde 84)

3 - Reykjavík İzlanda (yüzde 84)

4 - Cenevre İsviçre (Yüzde 83)

5 – Dortmund Almanya (Yüzde 83)

6 – Berlin Almanya (Yüzde 83)

7 – Zürih İsviçre (Yüzde 82)

8 – Aalborg Danimarka   (Yüzde 82)

9 – Malmö İsveç (Yüzde 82)

10 – Hamburg Almanya (Yüzde 81)

Rapora göre başkentler ve diğer büyük şehirler daha fazla istihdam fırsatı ve daha iyi ödeme koşulları sunuyor; bu da bu sakinlerin refahını daha dayanıklı hale getiriyor ve bu destinasyonları gelecekteki çalışanlar için daha çekici hale getiriyor.

Ankete katılan ve iş sahibi olanlara “işlerinden memnun olup olmadıkları” soruldu. Büyük şehirlerdeki dört kişiden üçü memnun olduğunu söyledi.

Almanya, İsviçre, Danimarka, Avusturya, Çekya ve Slovakya'daki şehirler daha yüksek memnuniyet seviyelerine sahipken, Yunanistan, İtalya, Macaristan ve İspanya'daki şehirler daha düşük puan aldı.