İtfaiyeden ilginç uyarı: Yanarsanız Neymar gibi yapın

09-11-2018
Rûdaw
Etiketler Neymar Dublin İrlanda İtfaiye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Dublin İtfaiyesi, Cadılar Bayramı’nda yaşanabilecek yangınlar nedeniyle “kostümüne ateş tutuşan” vatandaşların Brezilyalı dünyaca ünlü futbolcusu Neymar da Silva’yı taklit etmesini istedi.

 

Cadılar Bayramı etkinlikleri İrlanda’nın başkenti Dublin’de itfaiyecilerin de en faal olduğu günler anlamına geliyor. Şenlik ateşleri ve havai fişekler nedeniyle bir çok yaralanma vakaları yaşanıyor.

 

Dublin İtfaiye Teşkilatı olası yangınlara karşı vatandaşları Twitter üzerinden uyararak bir de tavsiyede bulundu.

 

Kostümü veye elbisesi yananlara “Brezilyalı futbolcunun taktiğini” öneren itfaiye, “Neymar gibi yerde durmadan kıvranın” çağrısı yaptı.

 

Sosyal medya üzerinden Neymar örneği ile başlatılan kampanyaya dikkat çekmek isteyen Dublin İtfaiyesi twitinde, “İstenmeyen bir yangında durun, yere uzanın ve yuvarlanın. Koşmak ateşi gürleştirir” uyarısını da yineledi.

 

Brezilyalı futbolcu Neymar’ın özellikle 2018 Dünya Kupası’nda sürekli yere düşmesi ve en son Meksika ile yapılan karşılaşmada yere düştükten sonra uzun uzun yuvarlanması fazla abartılı bulunarak sosyal medyada alay konusu edilmişti.

 

Hatta 'Neymar rollin' adlı bir video viral olmuştu. Meksika Milli Takım Teknik Direktörü Juan Carlos Osorio da Neymar'ın sürekli kendini yere attığını söyleyerek, "Futbol, erkeklerin oyunudur palyaçoların değil" ifadesini kullanmıştı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli