PORTRE - Donald Trump kimdir?

09-11-2016
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - ABD'de yapılan başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı işadamı, siyasetçi, yönetici, girişimci ve yazar Donald Trump’tı.

 

Trump Organizasyonu'nun Başkanı olan Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin 2016 ABD başkanlık seçimleri aday oldu.

 

New York'ta doğan Trump, Pensilvanya'da bulunan Wharton Institu'de İşletme bilimleri eğitimi aldı. Üniversite yıllarında babası Fred Trump'ın emlak ve inşaat firmasında çalıştı. Kariyeri sırasında oteller, kumarhaneler, golf sahaları ve daha birçok yapı inşa etti.

 

2000 ABD başkanlık seçimleri'nde Reform Partisi adayları arasında yer alan Trump, Forbes iş dergisi tarafından hazırlanan Dünyanın En Zengin 400 İnsanı listesinde yer aldı.

 

Trump’ın iş hayatı

 

2016 yılında sert barış ideolojisinin, Radikal İslam, IŞİD, atom ülkesi İran ve komünist Çin’e karşı caydırıcı silah olarak kullanılması sebebiyle Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi.

 

ABD Başkanlığına aday

 

Trump, 2015 yılının Haziran ayında 2016 ABD başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti adayının belirleneceği parti içindeki yarışa katılacağını açıkladı. Seçim vaatleri hem ABD'de hem de dünyada büyük tartışmalara neden oldu.

 

Seçim vaatlerinde göçmenler, Müslümanlar, güvenlik ve IŞİD ile mücadele konularındaki görüşleri ön plana çıkardı. Göçmenler için öne sürdüğü planlardan biri de ABD ile Meksika sınırına bir duvar örülmesidir.

 

Müslümanlar hakkında söylemleri ve tepkiler

 

Trump bir konuşmasında, ''Ben Müslümanları seviyorum. Bence onlar harika insanlardır'' açıklamasında bulundu ancak daha sonra Müslümanların geçici olarak ABD'ye girişinin engellenmesini belirttiği konuşması büyük tepkiler gördü.

 

Farklı bölgelerde protestolar düzenlendi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Bu Amerikan değerlerine ve ulusal güvenlik çıkarlarına aykırıdır" denildi.

 

Trump’ın özel yaşamı

 

Donald Trump 3 evlilik yapmıştır bu evliliklerden 3 erkek 2 kız olmak üzere 5 çocuğu vardır. 1977 yılında atlet ve manken olan Ivana Zelníčková ile evlendi bu evlilikten Donald Trump Jr., Ivanka Trump ve Eric Trump olmak üzere 3 çocuğu oldu.

 

1991 yılında 16 yıllık eşinden ayrıldı. Boşandıktan 2 sene sonra televizyoncu Marla Maples ile evlendi aynı sene bu evlilikten Tiffany adında kızı doğdu. Çift 1996 yılında ayrılma kararı aldı. 2005 yılında tasarımcı ve model olan Melania Knauss ile evlendi.

 

Bu evlilikten 2006 yılında Barron Trump adında bir oğlu doğdu. Donald Trump ilk eşinden doğan Donald Trump Jr., Eric Trump ve Ivanka Trump'ın iş dünyasında yer edinmesini istemiş, çocuklarının da bu işi öğrenmesi ve kendisinden sonra şirketi yönetebilmeleri için onları yanına almıştır. Firmasının resmi sitesinde bu üç çocuk The Next Generation olarak tanıtılmaktadır.

 

Yazdığı kitaplar

 

Trump: The Art of the Deal,

 

Trump: The Art of Survival,

 

Trump: The Art of the Comeback,

 

Trump: Surviving at the Top,

 

Trump: How to Get Rich,

 

The Way to the Top: The Best Business Advice I Ever Received,

 

Trump: Think Like a Billionaire: Everything You Need to Know About Success, Real Estate, and Life,

 

Trump: The Best Golf Advice I Ever Received,

 

Why We Want You to be Rich: Two Men - One Message,

 

Trump: 101 The Way to Success, 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli