ABD'den Suudi Arabistan'a güvence: Savunma taahhüdümüzü vurguluyoruz

Haber Merkezi - ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin Pazartesi günü yaptığı açıklamada Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman ile görüştüğünü söyledi.

Austin görüşmenin "ABD'nin Suudi Arabistan'ın savunmasına olan bağlılığını teyit etmek" ve "Riyad'ın Ortadoğu'da sükuneti teşvik etmek için yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür etmek" amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Prens Halid ise yaptığı açıklamada ikilinin Suudi-ABD stratejik ortaklığını ve savunma iş birliğini güçlendirmenin yollarını gözden geçirdiklerini ifade etti.

Sosyal medyada yaptığı açıklamada Halid "son bölgesel ve uluslararası gelişmelerin yanı sıra gerilimi azaltma ve bölgede güvenlik ve istikrarı teşvik etme çabalarını da ele aldık" ifadelerini kullandı.

Pentagon, Austin'in ABD'nin Suudi Arabistan'ın savunmasına yönelik uzun süredir devam eden taahhüdünün ve ABD-Suudi savunma ortaklığının bölgesel güvenlik için öneminin altını çizdiğini dile getirdi.

Pentagon'un telefon görüşmesine ilişkin açıklamasına göre iki isim "İran ve İran destekli gruplar da dahil olmak üzere ortak tehditlere karşı caydırıcılığı artırmak için yakın ikili iş birliğini sürdürmeyi taahhüt ettiler ve Austin, Suudi Arabistan'a bölgede sükuneti teşvik etme çabalarından dolayı teşekkür etti."

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, X sosyal medya platformunda konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Pazartesi günü Suudi Arabistan Veliaht Prensi Sayın Khalid bin Salman bin Abdulaziz Al Saud ile Ortadoğu’da güvenliği artırma çabalarımızı gözden geçirmek ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Suudi Arabistan'ı savunma taahhüdünü vurgulamak için görüştüm. Bölgedeki yeteneklerimiz, Amerika Birleşik Devletleri'nin bölgedeki ortaklarını savunmakta, Amerikalıları korumakta ve saldırganlığı caydırmakta destek sağlamaktadır."