Rusya’da bir Kürt Duma seçimlerinde aday oldu

09-09-2024
Kamiz Şeddadi
Etiketler Duma Moskova Rusya Seçim Aday Kürt
A+ A-

Moskova (Rûdaw) - Rusya'ın 49 bölgesinde vali ve belediye meclisi üyeleri ile Duma temsilcileri seçimi yapıldı.

Cuma günü başlayan seçimler pazar günü sona erdi. Bu seçimde bir Kürt de Duma üyeliğine aday oldu. Böylece Duma seçimlerinde ilk kez bir Kürt aday gösterilmiş oldu.

Kürt aday Yuriy Nebiyev, Rûdaw'a şunları söyledi:

“Tabii ki kazanacağımı umuyorum. Bunun için ekibimle birlikte her şeyi yaptım. Harika bir iş başardık. Ayrıca ben bir avukatım. Bildiğiniz gibi Meclis yasama organıdır, dolayısıyla bu kurumda uzmanların yani hukukçuların çalışması gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden uzmanlık alanıma göre doğrudan hizmet etmek üzere Moskova Devlet Dumasına gideceğim."

Artık bir emekli olan Sofya Petrovnaya da Moskova'da yaşıyor. Sofya da seçime katılıp oyunu kullandı. Adaletin öneminden bahseden Sofya şunları söyledi:

“Ben oyumu yolsuzlukla mücadele eden hükümete verdim. O zaman tüm milletvekillerine saygı duyacağız. Eğer yaşım bir seçim daha yaşamama izin verirse onları yine destekleyeceğim.”

Vladimir İvanoviç de oy verdi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önemli rolünden bahsetti.

İvanoviç, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'in ekibine destek verdiğini belirterek şöyle devam etti:

“Oyumu online olarak kullandım. Belediye Başkanı Sobyanin'in ekibinden olan adaya oy verdim. Çünkü cumhurbaşkanımızı destekliyorlar. Putin'in liderliğinde Rusya çok ilerleme kaydetti. Umudum o ki bu seçimlerden sonra Moskovalıların ve Rusya vatandaşlarının hayatları daha da iyiye gidecek. Moskovalıların rahatı için mahallemizde birçok çalışma yapıldı. Bunun devam edeceğini umuyorum."

Nataliya Viktorovna da aynı zamanda bir ev hanımı. Nataliya, devletten emekli maaşı taleplerine değinerek şunları söyledi:

"Umudum, devletin emeklilere, çalışmayanlara, geniş ailelere, dar gelirli insanlara daha fazla yardım yapmasıdır. Umudum adaletin sağlanmasıdır."

Rusya'da yaklaşık 55 milyon seçmen var. Oylama çoğunlukla internet üzerinden yapılıyor.

Oy verme merkezleri ve terminallerde oylama şeffaf ve mühürlü bir şekilde yapılıyor.

Bu seçimlere Rus siyasi partileri katıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli