VİDEO - Brezilya'da yolcu uçağı yerleşim yerine düştü

09-08-2024
Etiketler Brezilya Uçak kazası
A+ A-

Haber Merkezi - Parana eyaletindeki Cascavel'den Sao Paulo'nun Guarulhos şehrine giden içinde 62 kişinin olduğu Voepass Hava Yolları'na ait ATR-72 tipi uçak, Vinhedo kentine düştü.

Sao Paulo Eyalet İtfaiye Teşkilatı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, uçak kazasını doğruladı. Kaza bölgesine yedi itfaiye ekibi gönderildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, uçağın bir ağaç kümesine doğru hızla alçaldığı ve sonrasında büyük bir siyah duman bulutunun yükseldiği görülüyor.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva'ya göre, 62 kişiyi taşıyan bir yolcu uçağı Cuma günü São Paulo'nun dış mahallelerinde düştü ve olay yerinden alınan dramatik görüntülerde uçağın parçalanmış gövdesinin yerde alevler içinde olduğu görülüyor.

Tamandare fırkateyninin denize indirilmesi töreninde yaptığı konuşmayı yarıda kesen Lula, uçaktaki 58’i yolcu 4’ü mürettebat 62 kişinin hepsinin "ölmüş gibi göründüğünü" söyledi. Kazanın nedeninin ne olduğu belli değil.

Lula "Herkesin ayağa kalkmasını ve bir dakikalık saygı duruşunda bulunmasını istiyorum çünkü São Paulo'nun Vinhedo kentinde 58 yolcu ve 4 mürettebat üyesiyle bir uçak düştü ve görünüşe göre hepsi öldü" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyaya yayılan videolarda, mahalledeki insanların korkuyla bağırdığı sırada uçağın gökyüzünden çevresinden daireler çizerek, yere çakıldığı görülüyor. Başka bir videoda uçağın enkazı yerde alevler içinde görünüyor.

Öte yandan Flightradar24'teki verilere göre, Voepass uçağı Cascavel'den ayrıldı ve yerel saatle 13:30'dankısa bir süre önce sinyalini kaybettiğinde São Paulo'ya doğru yol alıyordu.

Voepass havayolunun açıklamasına göre, kazanın nasıl meydana geldiği veya uçaktaki insanların şu anki durumu hakkında hala bir teyit bulunmuyor.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli