ABD Türkiye’ye Karadeniz’e savaş gemisi göndereceğini bildirdi

Haber Merkezi - ABD 2 savaş gemisini önümüzdeki hafta Karadeniz'e gönderecek. Geçiş için 15 gün önce Türkiye'ye bildirilen gemiler 4 Mayıs'a kadar Karadeniz'de kalacak.

ABD'ye ait 2 savaş gemisinin, Türkiye Boğazlarından Karadeniz'e çıkışı için Türkiye'ye diplomatik bildirimde bulunduğu bildirildi.

Diplomatik kaynaklar, ABD'nin 2 savaş gemisini Karadeniz'e göndereceği yönündeki haberlere ilişkin, “Tarafımıza Montrö Sözleşmesi'ne uygun olarak 2 ABD savaş gemisinin Karadeniz'e çıkacaklarına dair 15 gün önceden diplomatik kanallardan bildirim yapıldı” ifadelerini kullandı.

Kaynaklar, gemilerin 4 Mayıs'a kadar Karadeniz'de kalacağını da belirtti.

“Ukrayna için sonun başlangıcı olabilir”

Son günlerde yeniden tırmanışa geçen Rusya-Ukrayna geriliminde tansiyonu artıran gelişmeler yaşanıyor. Üst düzey bir Rus yetkili de müdahale uyarısı yaptı.

Rusya Devlet Başkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Dmitriy Kozak, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesindeki gelişmelere, gerekirse vatandaşlarına yardım etmek için müdahale edebileceklerini söyledi.

Dmitriy Kozak, “Her şey yangının ne kadar büyük olacağına bağlı. Çatışmaların şiddetlenmesi Ukrayna için sonun başlangıcı olabilir” dedi.

ABD, Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin ardından bölgeye savaş uçağı göndermeye karar vermişti.