Kürt Dostu Parlamenterler Grubu yıllık toplantısını gerçekleştirdi

Londra (Rûdaw) - Kürt Dostu Parlamenterler Grubu, Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan “Siyasi ve Toplumsal” durumu değerlendirmek üzere İngiltere Parlamentosu’nda yıllık toplantısını gerçekleştirdi.

 

Kürt Dostu Parlamenterler Grubu’nun düzeneldiği yıllık toplantıda, İngiltere’nin Kürtler’e olan desteğinin artırılması gerektiği vurgulandı.

 

 

Rûdaw’a konuşan İskoç Ulusal Parti Milletvekili Chris Stephens, “Kürtler’in sahip olduğu dava devlet olabilme yolunda oldukça önemli, bu kapsamda herşeye sahip olduklarını söyleyebilirim” dedi.

 

Chris Stephens, “Kürdistan halkına karşı yapılan adaletsizliklerden oldukça kaygılıyız” diye konuştu.

 

 

Kürt Dostu Parlamenterler Grubu Başkanı Jack Lopresti ise toplantıda yaptığı konuşmaya ilişkin şunları söyledi:

 

“Yaptığım konuşmada İngiltere ile Kürdistan Bölgesi arasında direk uçuş seferlerinin başlamasına dikkat çektim. Buradaki şirketlerin Kürdistan ile işbirliği içerisinde olmasına yönelik teşvik edilmeliler. Özellikle Dışişeri Bakanlığ tarafından hazırlanan uçuş bilgilendirmesinde bazı algıları değiştirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu sayede iki taraf için olumlu gelişmeler yaşanacağına inanıyorum.”

 

 

İngiltere Parlamentosu Kürdistan Tim Başkanı Derrick Soya, toplantıya dair şu ifadeleri kullandı:

 

“Kürdistan ile iyi ilişkiler içerisinde olduğumuzu söyleyebilirim, ancak Kürtlerin haklarını elde etmek adına İngiltere daha fazla destek olabilirdi.”

 

 

Kürdistan Bölgesi İngiltere Temsilcisi Karwan Cemal Tahir, iki taraf arasındaki yakın temasların uzun ve orta vadede stratejik ortak konumuna gelmesi için önemli adımlar olduğuna dikkat çekerek, konuşmasında şunlara da yer verdi:

 

“Bugün burada yapılan açık oturumun Kürdistan Bölgesi ile İngiltere ilişkilerini ileriye taşımanın yanı sıra  Kürdistan Bölgesi’ne olan desteklerini devam ettirme adına oldukça önemli olduğunu söyleyebilirim.”