Kuzey Kore lideri Güney'e meydan okudu

09-02-2024
Etiketler Kuzey Kore Kim Jong-un Güney Kore
A+ A-

Haber Merkezi - Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore ile diyalogdan yana olmadığını belirterek, "provoke edilmeleri halinde hasmını yok edeceği" tehdidinde bulundu.

Son dönemde Güney Kore'nin ABD ile düzenlediği ortak tatbikatlar Kuzey Kore'nin nükleer füze denemeleri nedeniyle Kore yarımadasında gerilim yüksek.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un ordunun 76. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Savunma Bakanlığı’nı ziyareti de bu gergin döneme denk geldi.

Yanında bir süredir her yere götürdüğü kızı da olan Kim, orduya kapsamlı savaş hazırlıklarını sürdürme talimatı verdi.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre, Kim, Kuzey Kore Savunma Bakanlığına yaptığı ziyarette Güney ile ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Kim, Seul ile diyalog ve diplomatik ilişki kurmanın anlamsız olduğunu dile getirerek, ülkesinin "çöküşünü isteyen Güney Koreli kuklalarla gerçekçi olmayan diyalog ve işbirliğinden kurtulduklarını" söyledi.

Provoke edilmeleri halinde "hasmını" yok edeceği tehdidinde bulunan Kim, "Bu durumda, bağımsızlığımızı korumak adına, her zaman düşmanımıza saldırarak onları yok etme meşruiyetine ve hakkına sahibiz" dedi.

Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisinde önceki gün yapılan bir toplantıda, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği ve Kumgang Dağı'nda düzenlenecek uluslararası turlara dair yasaların feshedilmesi kararı alınmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli