Dünya Sağlık Örgütü Çin'e sağlık ekibi gönderiyor

09-02-2020
Etiketler Çin Korona virüsü Dünya Sağlık Örgütü
A+ A-

Haber Merkezi - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınının çıktığı Çin'e sağlık ekibi gönderileceğini duyurdu.

DSÖ liderliğindeki uluslararası ekibin ülkeye gönderilmesi konusunda Çin'den olumlu geri dönüş alındığı kaydedildi.

Sağlık ekibi liderinin pazartesi ya da salı yola çıkacağı, üyelerin ise ülkeye daha sonra gideceği belirtildi.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezinden (CDC) sağlık uzmanlarının Çin'e gidecek ekip içinde bulunabileceği vurgulandı.

Ekiple ilgili detaylı bilgi paylaşılmazken, hazırlıkların tamamlanmasının ardından DSÖ'nün açıklama yapacağı kaydedildi.

BM: Pekin, koronavirüse karşı 'kayda değer' bir çaba gösteriyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ise, koronavirüsün yayılmaması için Pekin'in "kayda değer" bir çaba gösterdiğini ifade etti

Yeni koronavirüs krizine karşı güçlü bir uluslararası işbirliği ve dayanışmanın gerektiğini vurgulayan Guterres, "Çin'in hastalığı kontrol altına almak ve yayılmasını önlemek için büyük çaba harcadığı görülüyor. Bu mücadelenin dikkate değer olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Çinlilerin salgın nedeniyle dünyanın farklı bölgelerinde hedef haline geldiğine dikkat çeken Guterres, "Salgınla hiçbir ilişkisi olmayan insanları damgalamaktan kaçınmalıyız" diyerek uyarıda bulundu.

Çin’de yeni tip Korona virüs (2019-nCoV) salgınında can kaybı 812’e, virüsten etkilenenlerin sayısı 37 bin 198’e yükseldi.

Kaynak: Euronews

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli