HİZBULLAH - Zehir zemberek sözler

09-01-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili olarak, "Saldırıyı gerçekleştirenler, Allah'ın Peygamberi’ne, kitap yazıp aşağılayıcı filmler çekenlerden daha ağır hakaret ettiler" dedi.



Mevlit Kandili dolayısıyla konuşma yapan Nasrallah, "Tarihi gözden geçirin, Allah'ın Peygamberi Hazreti Muhammed'i, tarih boyunca kimse bu kadar aşağılamamıştır” dedi.

 

Fransa’da saldırıyı gerçekleştirenlerin Peygamber’e daha büyük hakaretlerde bulunduğunu belirten Nasrallah, şunları söyledi:

 

“Allah'ın Peygamberi’ne, kitap yazıp aşağılayıcı filmler çekenlerden daha ağır hakaret ettiler. Bu devirde, bazı terörist gruplar, İslam bayrağı ve Peygamber'in adı altında kendi tiksindirici, dehşet verici ve insanlık dışı uygulamalar gerçekleştiriyor. İslam’a ve Peygamber’e, Peygamber düşmanlarından daha ağır hakaret ediyorlar."



"Bu saldırganların, Allah'ın Resulü Hazreti Muhammed'i temsil ettiğini söyleyebilir miyiz?” diye soran Nasrallah, şöyle devam etti:

 

“Zalim ve vahşice suçlar işleyen, Irak'tan Yemen'e, Afganistan'a geniş coğrafyalara yayılan bu teröristler, şimdi de kendilerini bize gönderen batı ülkelerine döndüler. Bunun böyle olması şaşırtıcı değil.”

 

Hizbullah lideri, “Müslümanlar olarak hepimiz, Peygamber'in hayatını, ahlaki değerlerini tüm dünyaya anlatmakla mükellefiz” diyerek, şöyle devam etti:

 

“Bir diğer mükellefiyetimiz ise bu tekfircilere karşı İslam alemi ile dayanışma içinde olup, onları tecrit etmek, kuşatmak ve ortadan kaldırmak için gayret göstermektir. Bu terörist gruplar, ülkelerimize, kanımıza, şimdimize, geleceğimize, onur ve inancımıza tehdit oluşturuyordu. Şimdi de İslam'ın kendisine, Kur'an ve Peygamber'e tehdit oluşturuyor.” (Ajanslar)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli