Dev firmanın yeni yönetim kurulu başkanı belli oldu

Haber Merkezi- ABD'li elektrikli otomobil üreticisi ve enerji depolama şirketi Tesla'nın kurucusu Elon Musk'ın yürüttüğü Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Robyn Denholm getirildi.

 

Tesla'nın kurucusu Elon Musk, hakkındaki yolsuzluk soruşturması kapsamında yönetim kurulu başkanlığından ayrıldı.

 

Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Musk'ın yerine Tesla Yönetim Kurulu tarafından Robyn Denholm getirildi.

 

Robyn Denholm, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bu şirkete ve misyonuna güveniyorum. Elon ve Tesla ekibinin sürdürülebilir kazanç sağlamasına ve hisse değerinin uzun vadeli olarak artırılmasına katkı sağlamak için sabırsızlanıyorum.”

 

Yeni görevine hemen başlayan Robyn Denholm'ın, Tesla Denetleme Komitesi’nde sürdürdüğü görevini bırakacağı belirtildi.

 

14 yılından bu yana Tesla yönetim kurulunda bulunan Denholm, aynı zamanda Avustralyalı telekom şirketi Telstra'nın da 2017'den bu yana finans direktörlüğü görevini yürütüyordu.

 

Musk, bundan sonra görevine şirketin Üst Yöneticisi (CEO) olarak devam edecek.

 

Musk, 13 Ağustos'ta Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Tesla'yı hisse başına 420 dolar teklifle New York borsasından çekme planını 2 Ağustos'ta şirketin yönetim kuruluyla paylaştığını bildirmiş ve Suudi Arabistan varlık fonunun kendisiyle 2017'nin başından beri Tesla'yı borsadan çekme konusunda görüştüğünü kaydetmişti.

 

Musk, 24 Ağustos'ta ise şirketin yönetim kurulu ve hissedarlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından, Tesla'nın borsadan çekilme kararının iptal edildiğini duyurmuştu.

 

Musk'ın ilk açıklamasından bugüne kadar Tesla'nın hisseleri yüzde 20 düştü, bu dönemde şirketin piyasa değeri de yaklaşık 12,2 milyar dolar azaldı. Musk, ABD merkezli uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX şirketinin de yöneticisi konumunda bulunuyor.