Alman polisi tecavüzden kurtaran Kürt genç kahraman ilan edildi

Wuppertal (Rûdaw) – Almanya’nın Wuppertal kentinde yaşayan Rojavalı Fener Omer (30), saldırıya uğrayan kadın polis memurunu tecavüzcünün elinden kurtardı. Daha sonra saldırganı yakalayıp polise teslim eden Omer, Almanya basınında “kahraman” olarak ilan edildi.

Yaklaşık dört yıldır Almanya'da yaşayan Rojavalı Fener Omer, geçtiğimiz Pazar günü (2 Ağustos 2020) Wuppertal'de saldırıya uğrayan 28 yaşındaki bir kadın polis memurunu kurtardı.

Rûdaw’a konuşan Omer, evine doğru giderken bir adamın genç bir kadını kovaladığını ve ardından bir çalılığın içinde kaybolduklarını izlediğini söyledi.

Omer, “Durumu anlamak için arabamı durdurup baktığımda adamın polis memurunu yere yatırıp karnına oturduğunu, bir eliyle ağzını kapattığını ve diğeriyle de onu boğmaya çalıştığını gördüm. Kadın mücadele ediyordu ama saldırgan çok güçlüydü. Tecavüz etmek istiyordu" dedi.

Yakalayıp ve polise teslim etti

Saldırganın kendisini görünce kaçmaya çalıştığını anlatan Fener Omer, daha sonra çevredekilerin de yardımıyla suçluyu yakaladığını ve polise teslim ettiğini belirtti.

Fener Omer, “Suçluyu yakalayıp polise teslim ettikten sonra polisler evime geldi. Beni merkeze çağırdılar. Gittim orada rütbeli amirleri bana teşekkür etti” dedi.

Wuppertal polisi, 20 yaşındaki Afgan saldırganın daha önce de farklı cinsel saldırılara karıştığını ve yargılanmayı beklediğini açıkladı.

Olayın ardındean başta Bild olmak üzere Alman medyası Rojavalı genci manşetlere taşıdı.

Rojava’nın Tirbespiyê kentinde dünyaya gelen Fener Omer, daha sonra Kamışlo’da yaşadı. Ömer ve ailesi 4 yıl önce Almanya’ya göç etti.