Kürt kız çocuğunun öldürülmesi dosyası 29 yıl sonra kapandı

08-06-2024
Etiketler Hakan Fidan Gazze Filistin Rojan İsmail Kopenhag Danimarka Kürt kız çocuğu
A+ A-

Diaspora (Rûdaw) – Danimarka’da 29 yıl önce işlenen 7 yaşındaki Kürt kız çocuğunun cinayet dosyası kapandı.

Rojan İsmail isimli 7 yaşındaki Kürt kız çocuğu 13 Haziran 1995 tarihinde Kopenhag kentinde evinin önünde oynarken aniden kaybolmuş ve saatler sonra evinin arkasındaki bahçede öldürülmüş halde bulunmuştu.

Akşama doğru evinin önünde oynamak için dışarı çıkan Rojan saat 17.00’den itibaren kendisinden haber alınamamıştı. Saatler sonra ailenin bir komşusu arka bahçedeki çöp konteynerinde masum çocuğun cesedinin olduğu plastik poşeti bulmuştu.

Rojan İsmail’in cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Yedi yaşındaki Rojan İsmail'in bir merdivende tecavüze uğrayıp öldürülmesinden ancak 29 yıl sonra, polis failin kimliğini tespit ettiğine inanıyor.

Önceki gün Danimarka polisi yapılan uzun soruşturma sonucunda Rojan İsmail’in üzerindeki kalıntılar ile  katil şüphelisinin DNA’larının eşleştiğini açıkladı. Ancak şüphelinin  2012’de ölmesi nedeniyle kız çocuğunun öldürülmesi dosyasının 29 yılın ardından kapatmaya karar verildiği kaydedildi. 

Polis katil zanlısının kimliğini açıklamaktan kaçındı.

7 yaşındaki Kürt kızının faili olduğu iddia edilen kişi birkaç yıldır davanın şüphelisiydi. Ancak yeni DNA sonuçları, delillerin savcılığın artık davayı çözülmüş sayması ve kapatması için yeterli olduğu anlamına geliyordu.

Kopenhag Polisi'nden Brian Belling basın toplantısında Rojan İsmail'in ailesiyle basının iletişime geçmesini istemediğini belirterek  “Yıllardır acıyla yaşayan bir aile. Öyle olsa bile, failin kim olduğundan şüphelendiğimizi söylemek bizi biraz rahatlattı” dedi.

Danimarka Kürt diasporasından yazar-aktivist Deniz Berxwedan Rûdaw’a yaptığı açıklamada ailenin medyaya konuşmak istemediğini ancak kızlarının failinin tespit edilmesinden ve dosyanın kapanmasından dolayı rahatlamış olduğunu söyledi.

Güney Kürdistanlı Peşmerge bir baba ve Afgan bir anneden dünyaya gelen Rojan İsmail’in ailesi 1989’da Kürdistan'dan Avrupa’ya göç etmişti.  

Deniz Berxwedan ailenin kızları korkunç bir şekilde öldürülmesi ardından dünyaya gelen ikinci kızlarına da Rojan ismini verdiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli