Pentagon’dan Süleymaniye saldırısı açıklaması: Doğruladık

08-04-2023
Etiketler ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Phil Ventura Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Saldırı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Phil Ventura, dün Süleymaniye'de ABD askerlerinin de olduğu bir araç konvoyuna saldırı gerçekleştirildiğini “doğruladıklarını” belirtti.

Saldırıda can kaybı olmadığını kaydeden Ventura, saldırıya ilişkin soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Dün Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nın yakınlarına düzenlenen hava saldırısına ilişkin Rûdaw muhabirinin sorularını yanıtlayan Phil Ventura, “Cuma günü Süleymaniye'de ABD askerlerinin bulunduğu bir konvoya hava saldırısı düzenlendiğini doğruladık” dedi.

“Yerel ortaklarımızı desteklemeye devam edeceğiz”

ABD güçlerinin güvenliği ve sağlığını tehdit eden her türlü saldırıya “şiddetle karşı olduklarını” kaydeden Ventura, “ABD güçlerinin IŞİD'in Irak ve Suriye'de kalıcı yenilgiye uğratılmasında yerel ortaklarımızı desteklemeye devam edeceğini vurguluyorum” ifadelerini kullanıyorum.

Öte yandan, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Joe Buccino, Wall Street Journal'a yaptığı yazılı açıklamada, "Süleymaniye'de bir konvoya saldırı düzenlendiğini doğrulayabilirim. Konvoyda ABD askeri personeli de vardı. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Şu an saldırıyı soruşturuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Ne olmuştu?

Dün, Süleymaniye Havalimanı’nın yakınlarında bir patlama meydana gelmiş ve patlamanın hedefinin DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani olduğu belirtilmişti.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Mazlum Kobani’nin hedef alındığına yönelik iddiaları yalanlamıştı.

Hava sahası kapatılmıştı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye hava sahasının 3 Temmuz'a kadar Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’ndan yapılan uçuşlara kapatıldığını açıklamış ve bu kararın alınmasına “PKK’nin Süleymaniye’deki faaliyetleri"ni gerekçe göstermişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli