Rusya tren istasyonlarını vurduğunu duyurdu, Reuters’a göre saldırıda 30 kişi öldü

08-04-2022
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Donetsk bölgesindeki bazı tren istasyonlarında Ukrayna birliklerine gelen silahları ve Odessa’daki yabancı paralı savaşçı hazırlık merkezini vurduklarını bildirdi.

Reuters haber ajansı ise, Donetsk yönetimine bağlı Kramatorsk kentinde sivillerin tahliye edildiği tren istasyonuna hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Teyit edilemeyen habere göre, iki füzenin düştüğü istasyonda 30 kişi hayatını kaybetti, 100'ü aşkın kişi de yaralandı.

Rusya Savunma Bakanlığı da haberin ardından yaptığı açıklamada iddiayı reddetti.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, söz konusu iddiadan önce Ukrayna’daki savaşta Rus askeri birliklerinin eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ukrayna’daki hedeflere yönelik havadan yüksek hassasiyetli roketler kullandıklarını bildiren Konaşenkov, Donetsk bölgesindeki Pokrovsk, Slavyansk, Barbenkovo tren istasyonlarında Donbas’a Ukrayna birliklerine gelen askeri teçhizat ve silahları imha ettiklerini söyledi.

Konaşenkov, "Bastion kıyı füze sisteminden atılan yüksek hassasiyetli roketlerle Odessa’nın kuzeydoğusundaki Krasnoselka yerleşim birimi civarında bulunan yabancı paralı savaşçıların toplanma ve hazırlık merkezi vuruldu" ifadelerini kullandı.

Rus hava savunma sistemlerinin 2 helikopter ve 5 insansız hava aracını da vurduğunu kaydeden Konaşenkov, bir günde 81 Ukrayna askeri nesnesinin yok edildiğini aktardı.

Konaşenkov, "Bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 97 helikopter, 421 insansız hava aracı, 228 hava savunma füze sistemi, 2 bin 19 tank ve zırhlı araç, 223 çok namlulu roketatar, 874 obüs ve havan topu ile 1917 özel askeri araç yok edildi” bilgisini verdi.

Reuters: Teyit edemedik

Reuters’ın geçtiği haberde de, Ukrayna Demiryolları'nın açıklamasına yer verildi. Buna göre açıklamada, "İki roket Kramatorsk tren istasyonunu vurdu. 30'u aşkın kişi öldü ve 100'den fazla kişi yaralandı” ifadeleri yer aldı. Reuters, söz konusu bilgileri teyit edemediğini de aktardı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre de Ukraynalı yetkililer, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde bulunan Kramatorsk şehrinde tren istasyonunda tahliye edilmek için bekleyen sivillerin üzerine iki füze atıldığını, onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

Halkı sığınaklara girmeleri konusunda uyarıldı

Ukrayna devlet trenyolu işletmesinin başındaki Oleksandr Kamyshin, Telegram hesabında paylaştığı mesajda, saldırıyı Rusya'nın gerçekleştirdiğini söyledi.

Kramatorsk şehir konseyi, halkı evde kalması veya sığınaklara girmesi konusunda uyardı.

Donetsk bölge valisi, polis ve kurtarma görevlilerinin bölgeye ulaştığını, onlarca ölü ve yaralı olduğu bilgisini geçtiklerini duyurdu.

Telegram hesabından paylaşım yapan Vali Pavlo Kyrylenko, saldırı sırasında binlerce sivilin tren istasyonunda olduğunu, bu kişilerin Ukrayna'nın daha güvenli bölgelerine tahliye edilmek üzere trenlere binmek için beklediğini yazdı.

Rusya saldırı haberini reddetti

Rus haber ajansı Ria Novosti ise, Rusya Savunma Bakanlığı'nın Kramatorsk tren istasyonuna saldırı düzenlendiği iddiasını reddetti. Ajans’ın aktardığı Savuma Bakanlığı açıklamasında , "Tren istasyonuna atılan füzeler Ukrayna askerleri tarafından kullanılıyor. Ukrayna ordusu 14 Mart'ta Donetsk'in kent merkezini vururken de aynı tip füzeleri kullandı ve o saldırılarda da 17 kişi öldürüldü” denildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli