ENKS: Kürt sorunu ve yeni anayasa tartışılacak

07-12-2017
Rûdaw
Bıro
Bıro
Etiketler Suriye ENKS Cenevre
A+ A-

 

Cenevre (Rûdaw) -Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanı İbrahim Bıro, Cenevre’de Suriye için yeni anayasanın oluşturulması mekanizmasının görüşüleceğini söyledi.

 

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Nasır Hariri ve İbrahim Bıro’dan oluşan heyetinin bugün Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya geleceği belirtildi.

 

Rûdaw’ın edindiği bilgiye göre, toplantıda Suriye’de yeni bir anayasanın oluşturulması ve Cenevre’de Rojava’daki Kürtlerin sorunu masaya yatırılacak.

 

Rûdaw’a konuşan İbrahim Bıro, Cenevre’de bugün, Suriye için yeni bir anayasanın oluşturulması mekanizmasının görüşüleceğini dile getirdi.

 

Suriye muhaliflerinin hazırladığı 12 maddede ısrarcı olduklarını dile getiren İbrahim Bıro, “Suriye’nin çok uluslu bir devletin olması, tüm bileşenlerin haklarının korunması ve Kürt hareketinin ulusal bir güç olarak kabul edilmesi gibi maddeler de yer alıyor” dedi.

 

Öte yandan de Misture’nin Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İbrahim Caferi başkanlığındaki, Suriye heyetinin 10 Aralık’ta Cenevre’ye gideceğini ve toplantıların 15 Aralık’ta sona ereceği belirtildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli