Batılı istihbaratlar uyardı!

07-11-2016
Rûdaw
IŞİD
IŞİD
Etiketler IŞİD İstihbarat Avupa
A+ A-

 

Erbil (Rûdaw) - Batılı istihbarat yetkilileri, Musul operasyonu sonrasında bir grup batılı IŞİD’linin Avrupa’ya yöneleceğini duyurdu.

 

İngiltere Hükümeti’nin, Suriye ve Irak’ta 200 İngiliz IŞİD’liye ait bilgiyi istihbarat kurumlarına verdiği belirtildi.

 

200 IŞİD’liden özellikle 12’sinin bomba uzmanı olmasından dolayı, çok tehlikeli olduğu bilgisini veren İngiliz Hükümeti, ülkesinin güvenliğinin tehdit altında olduğunu kaydetti.

 

Fransa İstihbarat Kurumu yaptığı açıklamada “Musul ve Rakka operasyonlarının bir grup IŞİD’linin ülkelerine dönmesine neden olabilir. Bu da büyük bir tehlikedir”denildi.

 

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, “İlk iş Avrupa Birliği’nin sınırları sıkı tutmasıdır. Kaç aydır, Avrupalı yetkililere deniz ve kara sınırından özel korumaların atanması talebinde bulunduk” dedi.

 

Avrupa Birliği (AB) Asayiş Komisyonu Başkanı Julian King ise, Avrupa’da son 2 bucuk yılda, çok sayıda kişinin Suriye ve Irak’ta IŞİD’le ilişkiye girdiğini belirterek, “Musul operasyonu bazı IŞİD’linin Avrupa’ya yöneleceği anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

 

IŞİD’in içinde ise şu ana kadar, 900 Fransız, 516 Belçikalı, 300 Avusturyalı, 300 İsveç,  720 - 760 arasında Alman ve 700 - 760 arasında İngiliz vatandaşının olduğu belirtiliyor.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli