ABD’den uyarı: Irak savaşa sürükleniyor!

11 saat önce
Diyar Kurda
Etiketler ABD Irak ABD Dışişleri Bakanlığı İran
A+ A-

Washington (Rûdaw) - ABD Dışişleri Bakanlığı, İran destekli silahlı grupların Irak'ı, Irak halkıyla hiçbir ilgisi olmayan bir savaşa sürüklediği uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Iraklı Şii gruplar tarafından düzenlenen İHA saldırısında Golan'da 2 İsrail askeri ölmüş, 24 asker de yaralanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, günlük basın brifinginde konuya ilişkin Rûdaw Washington muhbiri Diyar Kurda’nın sorularını yanıtladı.

Irak'ta bölgedeki durumu istikrarsızlaştırmaya devam eden İran destekli milislerin varlığından endişe duyduklarını kaydeden Miller, “Irak'ı, Irak halkıyla hiçbir ilgisi olmayan bir savaşa çekme riskini almaya devam ediyorlar” dedi.

Hizbullah ve Hamas gibi İran destekli birçok grubu “terör listesine” aldıklarını anımsatan Miller, “Irak’ta ABD kuvvetlerine yönelik saldırıların önlenmesi, ABD'nin ülkedeki çıkarlarının korunması ve saldırıların sorumlularının hesap vermesi konusunda Irak hükümetiyle aynı fikirdeyiz" diye ekledi.

Matthew Miller, İsrail’in bu saldırıya yanıtı ve Irak’ın bu savaşın bir parçası olmaması hakkında ABD’’nin beklentileri hakkındaki soruya da, “Daha önce de söylediğimiz gibi Irak, onlarca yıldır başına bela olan kaosun üstesinden gelmeyi hak ediyor. Dolayısıyla Irak'ta bu tür grupların varlığı endişe vericidir. Onlar Irak'ı ve bölgeyi istikrarsızlaştırıyorlar” yanıtını verdi.



Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli