Kamala Harris, Cumhuriyetçilerin ‘çocuksuz kadın’ suçlamalarına cevap verdi

Haber Merkezi – ABD’de kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı olan Kamala Harris biyolojik çocuğu olmadığı için bazı Cumhuriyetçiler tarafından “suçlanıyor”.

ABD Başkan Yardımcısı Harris, Cumhuriyetçi Sarah Huckabee Sanders'ın, Harris'in biyolojik çocuğu olmadığı için mütevazı olmadığı yönündeki iddiasına cevap verdi.

Reuters’in haberine göre Harris, Arkansas Valisi Sanders'ın aile konusundaki görüşlerinin güncelliğini yitirdiğini belirterek, kocası Doug Emhoff ve kocasının ilk evliliğinden olan iki çocuğu Cole ve Ella'nın da içinde bulunduğu modern ailesi ile çok mutlu olduğunu söyledi.

Sanders, Eylül ayında Michigan'da, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump için düzenlediği toplantıda çocuklarının kendisini "mütevazı" kıldığını, Harris'i ise, mütevazı kılacak hiçbir şey olmadığını iddia etti.

Harris, dün popüler "Call Her Daddy" podcast'inde Sanders'a cevap verdi. Harris, “Bence burada çok sayıda kadının olduğunu anlamıyor. Birincisi, mütevazı olmayı arzulamıyor. İkincisi, burada çok sayıda kadının hayatlarında çok fazla sevgi, hayatlarında aile ve hayatlarında çocuklar var” diye konuştu.

Kamala Harris, "Ve kadınların birbirlerini desteklemesinin gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum" diye ekledi.

Ailenin birçok şekilde var olabileceğini iafade eden Harris, “Kan bağıyla bağlı bir ailemiz var ve sonra sevgiyle baplı bir ailemiz var ve ben ikisine de sahibim ve bunu gerçek bir lütuf olarak görüyorum. Ve iki güzel çocuğum var. Cole ve Ella, bana Momala diyorlar. Çok modern bir ailemiz var. Kocamın eski karısı benim arkadaşım” şeklinde konuştu.