ALMANYA - Göçmen kampı müdürü neden öldürüldü?

11 saat önce
Zinar Şino
Etiketler Almanya Hannover Göçmen kampı
A+ A-

Hannover (Rûdaw) – Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Hannover kentinin güneyindeki bir göçmen kampının müdürü Bekes isimli Kürt mülteci tarafından öldürüldü.

61 yaşındaki öldürülen kamp müdürünün Afgan asıllı olduğu bildirildi.

Olay 2 Eylül günü Hannover kentinin güneyindeki Jacob Caddesinde meydana geldi.

Göçmen kampı olarak kullanılan bina bir hotelden bozmaydı. Sahibi oteli Almanya göçmen bürosuna kiraya vermişti. 

Yaklaşık 25 göçmen kamp olarak kullanılan binaya yerleştirilmişti.

Hannover Başsavcılığı Sözcüsü Christina Wotschk olay hakkında Rûdaw'a şunları söyledi:

“Geçtiğimiz Pazartesi günü Zarstade bölgesinde öğleden önce bir cinayet işlendi. Bir göçmen kampı olarak kullanılan otelin 61 yaşındaki sahibi öldürüldü. Cinayet şüphelisi bu kampta kalan Irak vatandaşı 35 yaşında bir göçmen olduğu tespit edildi. Yapılan soruşturmada müdür ve Iraklı göçmen arasında ağız dalaşı yaşandı. Ardından şüpheli otel sahibini bıçaklayarak ağır şekilde yaraladı. Yaralanan müdürün daha sonra yaşamını yitirdiği belirlendi. Şüpheli yakalandı ve olay hakkında soruşturma devam ediyor.”

“Otel sahibi ile aralarında sorun yaşanıyordu”

Olaya ilişkin konuşan Ammar isimli Suriyeli göçmen şunları dile getirdi:

“35 yaşındaki Kürt genç, hepimiz gibi sıradan bir gençti. Her kes ile iyi geçinirdi, kimse ile bir sorunu yoktu. Yalnızdı. Gelişen olay hepimizi çok şaşırttı, bir insanı öldürebileceğine inanamadık.  Otel sahibi ile küçük meselelerden kaynaklı bir takım çelişkileri vardı. Otel sahibi sağduyulu bir insandı, ona karşılık vermezdi. O hata yaptığında fazla aldırış etmemizi isterdi. Çok iyi, babacan bir insandı. Allah rahmet eylesin, çok üzgünüz.”

Bekes isimli Kürt göçmeni kentte çok az insan tanıyor. Denilene göre 7 yıl Polonya'da kaldıktan sonra Almanya’ya sığınma başvurusunda bulundu.

Hannover’de bir Kürt lokantasında çalıştığı öğrenildi. Bekes’i tanıyanlar onun nereli olduğu ve ailesinin nerede yaşadığı konusunda çelişkili bilgilere sahipler.

Tanıyanların aktardığına göre Zaholu olduğu tahmin edilen Bekes’in gerçek kimliği ise henüz bilinmiyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli