Ukrayna, Hırvatistan üzerinden tahıl ihracatına başladı

07-09-2023
Etiketler Ukrayna Rusya Tahıl anlaşması Hırvatistan Tahıl Koridoru Anlaşması
A+ A-

Haber Merkezi – Tahıl Koridoru Anlaşması'na dönmeyen Rusya'nın Karadeniz'deki limanlara saldırılarını yoğunlaştırması üzerine Ukraynalı yetkililer, Hırvatistan'daki limanlar üzerinden tahıl ihracatına başladıklarını duyurdu.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak için Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye, Rusya ve Ukrayna, 22 Temmuz 2022’de İstanbul’da düzenlenen törenle Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması’nı imzalamıştı.

Ancak Rusya, sözlerin tutulmadığını gerekçe göstererek anlaşmayı dondurmuştu.

Rusya’nın Ukrayna’nın Karadeniz’deki limanlarına saldırılarını yoğunlaştırması Kiev’i harekete geçirdi. DW Türkçe’nin haberine göre Ukraynalı yetkililer, Hırvatistan limanları üzerinden tahıl ihracatına başladıklarını duyurdu.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Yulia Sviridenko, “Burada söz konusu olan niş bir ticaret yolu olsa da, şimdiden oldukça sevildi” dedi. Sviridenko, bu olanaktan dolayı ‘minnettar’ olduklarını ifade etti.

Ukraynalı yetkili, söz konusu ticaret yolunun genişletilmesiyle de ilgili olduklarını, zira bu lojistik rotasının savaştan sonra da iki ülke arasındaki ticaret açısından önemli bir rol oynamaya devam edeceğini belirtti.

Sviridenko, şu ana kadar Hırvatistan limanlarından ne kadar tahıl ihracatı yapıldığı konusundaysa bilgi vermedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli