100 yaşındaki belediye meclis üyesi seçim vaadlerini yerine getiriyor

07-08-2019
Ala Şalî
Ala Şalî
A+ A-

Berlin (Rûdaw)- 100 yaşındaki Lisel Heise, Almanya’da Kirchheimbolanden kasabasındaki yerel meclise girmeyi başardıktan sonra hayatında yeni bir sayfa açtı.

 

Eski bir spor hocası olan Lise Heise, kampanyasının ana gündem maddesi, 2011 yılında kapanan açık yüzme havuzunun yeniden açılmasıydı. Yürüttüğü kampanya sonucu Heise, Rheinland-Pfalz eyaletindeki 8 bin nüfuslu Kirchheimbolanden kasabasında belediye meclisine seçilmişti.

 

Lisel Heise, sürdürülebilir kalkınma ve daha fazla sivil katılım için kampanyalar yürüten “Wir für Kibo” (Kirchheimbolanden Biziz) adlı taban örgütünün meclis üyesi adayıydı.

 

Heise’nin üyesi olduğu “Kirchheimbolanden Biziz” adlı siyasi hareket bu yılın mayıs sonunda gerçekleşen yerel seçimde en çok oyu aldı.

 

Seçildikten sonra ülkenin gündemine oturan Lisel Heise, grubun belediye meclisindeki sözcülüğünü de üstlendi.

 

Rûdaw’a konuşan Lisel Heise, “Kirchheimbolanden Biziz, grubu partiler üstü sivil bir toplum kuruluşudur. Bir süre onlarla siyasi tartışmalar yapıyorduk ve birçok konuda hemfikirdir. Bana seçimde aday olur musun? diye sordular. Bende kabul ettim ve 20. Listeden aday gösterildim. Ancak beni şaşırtan seçimde en çok oyu almam” dedi.

 

 

 

4 çocuk ve 8 torun sahibi Lisel Heise, 24 sandalyeli mecliste 991 oy alarak en çok oy alan aday oldu. Meclis üyelerinin bir kısmı Heise’nin daha önce öğrencisiydi.

 

Önündeki 5 yılda seçim vaadlerini yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Lisel Heise, sözlerine şunları ekledi:

 

“Amacım bu şehirdeki ve çevresindeki halkın talebini yerine getirmektir. Seçimde de belirttiğimiz gibi bir kez daha yüzme havuzunu açmaktır. Bu amaç için zaten seçimlere katıldım. Demokrasinin anlamı nedir? Demokrasi vatandaşların sağlık teminatını yerine getirmektir. Bunlar yapılıyor mu? Kapitalist yan halkın yaşamını allak bullak ediyor. Bunun karşısında durarak aktif olarak çalışmamız gerekiyor.”


 

 

2. Dünya Savaşı ve Hitler’in geride bıraktıklarını hatırlıyor. Hitler’in gençleri toplu katletmesine karşı çıktığı için okul ve köyünden uzaklaştırıldı.

 

62 yaşındaki oğluyla aynı evde kalan Lisel Heise, kendi işleri yapıp, yüzmeye gidip, bisiklet sürmeyi de sürdürüyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli